E-Ticaret Platformunuzda Ürün Listelemeleri Hakkında 10 Önemli Nokta!

Kullanıcı deneyimi için Ürün Listelemeleri oldukça önemli. E-Ticaret platformunuz da ürün listelemeleri konusunda ne kadar iyi. Ürün Doktoru 10 maddede sizlere ürün listeleme hakkında önemli noktaları keşfettiriyor.

Check-Up Başlat

E-Ticaret uygulamaları web veya mobil platformlarda karşımıza çıkmakta, kullanıcı deneyimini daha iyi bir noktaya taşımanız için önemli faktörlerden birisi de Ürün Listelemeleri. E-Ticaret platformunuz da ürün listelemeleri  deneyimini kullanıcıya sunduğu özellikleri 10 maddede Ürün Doktoru sizler için inceliyor.

1. Ürün Sayfasında Gezinirken Geriye Dönme!

Kullanıcılarınız ürün sayfasında ilgisini çeken ürünü inceledikten sonra ürün listesine geriye dönmek ister. Ancak ilgilendiği ürünleri bir daha bulamama ihtimali oldukça yüksek, kullanıcılarınız bu işlemi tekrarlamasından dolayı sinirlenip platformunuzu terk edebilir.

Bir ürün listesini inceleyen kullanıcılar ilgilendikleri bir ürün bulursa, daha fazla ayrıntı için ürün sayfasını ziyaret edebilirler. Daha sonra başka bir öğe seçmek için ürün listesine geri tıklarlarsa ve listede daha önce bulundukları yere götürülürlerse, yukarıdaki ürünleri zaten görüntülediklerini bilerek aşağı kaydırmaya devam edebilirler. Ancak, ürün sayfasını ziyaret ettikten sonra ürün listesinde aynı noktaya geri dönmezlerse, az önce araştırdıkları ürünü bulmak için kaydırmaları ve ardından öğeleri bu noktadan itibaren incelemeye yeniden başlamaları gerekir. Kullanıcılar, listede aynı yere geri gönderilmezlerse, ürün listelerindeki öğeleri yeniden bulmak için çok zaman harcamak zorunda kalabilir.

Kullanıcılarınız da “”Geri döndüğümde beni olduğum yere geri getirmesini seviyorum, sayfanın başına değil.” yorumunu sık sık duyabilirsiniz.

2. Kaydırma Yerine Daha Fazla Yükle!

Yüklediğiniz ürün sayısınca müşterinin kaydırma işlemini sürekli yapacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Müşteriniz sürekli kaydırma hareketini yaparak odağını kaybedebilir ve bunaltıcı sonuçlara sebebiyet verebilir. Hem masaüstü hem de mobil sitelerde “Sayfalandırma” ve “Sonsuz Kaydırma”dan kaçının. Bunun yerine, kategori bazlı ürün listeleri için tembel yükleme ile birlikte “Daha Fazla Yükle”yi kullanın. Ürün listeleri ve ürün sayfaları arasında gidip gelirken “Geri” düğmesinin doğru şekilde kullanıldığından emin olun.

Ürün listelerinde kullanılan 3 tür yükleme şeması vardır:

  1. “Sayfalandırma”: Listedeki tüm ürünlerin, listenin sonundaki bağlantılara tıklayarak veya dokunarak erişilen ayrı sayfalara ayrıldığı yer.
  2. “Sonsuz kaydırma”: Kullanıcılar listede belirli bir noktayı geçtiğinde listenin sonuna daha fazla ürünün eklendiği yer.
  3. “Daha Fazla Yükle” Düğmesi: Kullanıcıların listenin sonuna daha fazla ürün yüklemek için bir düğmeye tıklayabileceği veya dokunabileceği yer.

“Daha Fazla Yükle” düğmesi, kullanıcıların daha fazla ürün görmeleri gerekip gerekmediğine karar vermelerini ve ayrıca tüm ürünlerin tek bir sayfada görüntülenmesini sağlayarak öğeler arasında daha kolay karşılaştırma yapılmasını sağlar. Kullanıcılarınız için daha etkili bir yöntem olan “Daha Fazla Yükle” Düğmesi, amaca yönelik çalışır ve daha sağlıklıdır.

3. Ürün Çeşitlerini Tek Bir Noktada Birleştirin!

Aynı ürün çeşidi ayrı liste öğeleri olarak gösterilirse kullanıcılar muhtemelen bunalabilir ve uygun varyasyonları bulamazlarsa üründen vazgeçebilirler. Ürüne ait olan farklılıkları tek bir liste öğesinde birleştirin ve varyasyon sayısını net bir şekilde gösterin.

Ürün listelerinde ürün çeşitlerini göstermenin iki yolu vardır:

  1. Varyasyonları bir liste öğesinde birleştirerek.
  2. Varyasyonları ayrı liste öğelerinde görüntüleyerek.

Ürün çeşitleri için ayrı liste öğeleri varsa, ürün yelpazesinin genişliğini belirlemek zor olabilir. Ürün listelerindeki birçok konu, ayrı liste öğeleri olarak listelendiğinde ürün çeşitlerinin sayısıyla boğulmak ve kaç tane benzersiz ürünün mevcut olduğunu bulmakta zorlanmak mümkün.

Ürün varyasyonları birleştirildiğinde, ürün listeleri yalnızca benzersiz ürünleri içerir, bu da kullanıcıların ürünlere daha kolay bir genel bakış elde etmesine yardımcı olur ve kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun bir varyasyonu gözden kaçırma olasılığı çok daha düşüktür. Kullanıcılarınızın platformunuzda etkili gezinmesinde yardımcı olur.

4. Yetersiz Liste Görünümüne Sahip Olmak!

Yetersiz bir ürün listesi görünümü, kullanıcıların mevcut seçeneklerini değerlendirmesini zorlaştırıyor. Ürün listesi, kullanıcının mevcut ürünleri değerlendirmesini sağlamakla ilgilidir, böylece hangi öğelerin kendileriyle ilgili olduğuna ve hangilerinin atlanabileceğine karar verebilirler.

Doğru ürün listesi düzenini seçmek önemlidir. Çünkü düzen her liste öğesinin veri sunumunu büyük ölçüde etkiler ve bu da kullanıcının bu öğeleri değerlendirme yeteneğini etkiler. Kısacası, uygun ürün listesi düzeni kullanıldığında kullanıcılar seçeneklerini daha iyi değerlendirebilirler.

Bir sitenin ürün kataloğu ağırlıklı görsel olarak yönlendirilen ürünlerden oluşuyorsa, yalnızca bir “Liste Görünümü” veya “Kılavuz Görünümü” uygulamak işe yarayacaktır. Ancak, sitenin kataloğunda bir ürün türü karışımı varsa, her iki görünüm türü de uygulanmalı ve kullanıcının mevcut ürün kapsamına bağlı olarak otomatik olarak değiştirilmelidir.

5. Kaç Ürün Öğesi Yüklenmeli?

Aynı anda çok az ürün yüklendiğinde, kullanıcıların ürün listesinin genişliği hakkında bir fikir edinme olasılığı daha düşüktür. Masaüstü sitelerde görsel olarak yönlendirilen ürün listeleri için bir kerede 100–150 öğe ve ayrıntı odaklı listeler için 50–100 öğe yüklenmeli Mobil sitelerde, liste türünden bağımsız olarak aynı anda 15–30 öğe yüklenebilir.

Daha az ürün yüklemek, daha az verinin indirilmesi gerektiği ve kullanıcıların cihazları tarafından daha az grafik oluşturulması gerektiği anlamına gelir; bu nedenle, bir kerede yüklenen ürün sayısını azaltmak, ortalama sayfa ziyaretinin performansı üzerindeki etkinin önemli ölçüde azalması anlamına gelir. Tersine, çok sayıda ürün yüklemek, kullanıcıların cihazlarına önemli ölçüde zarar verebilir ve daha yavaş internet bağlantılarında önemli ölçüde zaman alabilir.

Kullanıcıları çok fazla ürünle boğmadan uygun ölçüde temsili bir ürün setini rahatça taramalarına izin vermek için yeterli sayıda ürüne maruz bırakmak arasındaki uyumu iyi yakalamak gerekir.

6. Kullanıcılar için Kategorileştirme!

Kullanıcılar, büyük ürün listelerindeki önemli filtrelerden haberdar olmadıkça, listeyi ilgilendikleri öğelere göre daraltmak için çok fazla zaman harcayabilirler veya hiç filtre uygulamayabilirler ve bu da dikkate alınması gereken çok sayıda ürünle sonuçlanabilir.

Başlangıç ​​noktası olarak farklı sektörlerde tanıtılabilecek filtre örnekleri aşağıdakileri içerebilir:

  • Sağlık ve Güzellik: “marka” , “cilt tipi” (örn. kuru, yağlı), “kullanım alanı” (örn. yüz, saç, vücut)
  • Sporlar, Oyuncaklar ve Hobiler: “tekerlek boyutu” (bisiklet), “sıcaklık derecesi” (uyku tulumu), “oyun türü” (ör. strateji, aksiyon, spor)
  • Giyim: “beden” , “malzeme” , “fiyat aralığı”

Bununla birlikte, sınırlı ve belirli sayıda filtreleme kullanıcıların büyük çoğunluğunun bunları uygulamayla ilgileneceği veya bunlardan önemli faydalar elde edeceği durumlarda anlamlı olduğu unutulmamalıdır.

7. Ürün Listesindeki Toplam Ürün Sayısını Gösterimi!

Kullanıcılar ürün listesindeki öğelerin sayısını bilmiyorlarsa, liste öğelerinin uygunluğu ve miktarı hakkında önemli bilgilerden yoksundurlar. Ürün listesindeki toplam öğe sayısını gösterin listenin hem üstünde hem de altında. Öğe sayısının boyutunun, yerleşiminin ve stilinin, sayıyı bilmesi gereken kullanıcılar tarafından ayırt edilmesini kolaylaştırır.

Bir ürün listesindeki öğelerin sayısı, listenin çok büyük, çok küçük veya doğru göründüğüne karar vermelerine yardımcı olduğu için kullanıcılar için önemli bir göstergedir. Kullanıcılar tipik olarak, öğelerini ayrıntılı olarak incelemeden önce ürün listesinin bir ön değerlendirmesini gerçekleştirir.

Arama sonuçlarını görüntülerken toplam liste boyutunun net bir şekilde gösterilmesinin daha da önemli olduğunu belirtmek gerekir. Bunun nedeni, kullanıcıların arama sorgularının kalitesini ölçmek için sayıya güvenmeleridir

8. Açıkça Ayrı Ürün Görünümleri Gösterimi!

Bir liste ürünün nerede başlayıp diğerinin nerede bittiği net olmadığında, kullanıcılar ürünleri yanlışlıkla atlamak ve ziyaret etmek istemedikleri ürün sayfalarına gitmek zorunda kalabilir. Liste ürünlerini görsel olarak ayırabilir, böylece hangi liste öğesi bilgisinin ve küçük resmin listedeki hangi öğeye ait olduğu her zaman anlaşılır (örneğin, ayırma çizgileri, kenarlıklar, beyaz boşluk veya değişen arka plan renkleri kullanarak).

Kullanıcılar hangi küçük resmin hangi liste öğesi bilgisine ait olduğunu belirleyemezlerse, bazıları bir ürün sayfasına dokunacak ve ürün ayrıntılarının veya ürün resimlerinin bekledikleri gibi olmadığını görecektir. Bunun ciddi yanlış anlamalara yol açtığı gözlemlenir ve bu kullanıcıların sorunun nedenini anlamazlarsa web sitesine güvenmemelerine neden olabilir.

Üç tasarım modelinin testlerde başarılı olduğu kanıtlanmıştır:

  1. Liste öğelerini ayırmak için çizgiler veya kenarlıklar kullanmak,
  2. Beyaz boşluk kullanarak.
  3. Liste öğelerinde alternatif arka plan renkleri kullanma.

Seçilen uygulama yöntemi ne olursa olsun, kullanıcıların hangi liste öğesi öğelerinin birbirine ait olduğunu hızlı bir şekilde belirlemesine olanak sağlamak için liste öğeleri açıkça ayrılmalıdır.

9. Öne Çıkan ve Tanıtımdan Uzak Durun!

Kullanıcılar, “Öne Çıkan Ürünler” veya site genelindeki tanıtımların aşırı şekilde dikkatlerini dağıtarak ürün bulmadan sapabilir ve dikkatlerini dağıtabilir. Ürün listelerine “Öne Çıkan Ürünler” veya site çapında tanıtımlar yerleştiriyorsanız, bunların görsel olarak fazla dikkat dağıtmadığından emin olun.

Ürün listelerindeki “Öne Çıkan Ürünler” veya site genelindeki tanıtımlar, kullanıcılar için yararlı olabilir. Kullanıcıların dikkatini potansiyel olarak uygun öğelere çekebilir, onları fırsatlar ve pazarlıklar konusunda uyarabilir veya ilham verebilirler. Bununla birlikte, “Öne Çıkan Ürünler”in veya site genelindeki tanıtımların kullanıcıların gereksiz yere dikkatini dağıttığı ve kesintiye uğrattığı durumlar vardır, bu nedenle tasarımları ve yerleşimleri dikkatlice düşünülmelidir. Ürün listelerindeki site genelindeki promosyonlar, mevcut listedeki tüm ürünlerle alakalı olmaları koşuluyla kullanıcıları satın almaya yönlendirebilir.

“Öne Çıkan Ürünler” veya site genelindeki tanıtımlar ideal olarak kalıcı olarak devam etmemelidir. Bunun yerine, yalnızca sınırlı bir süre boyunca görüntülemesi sağlıklıdır.

10. Renk Çeşitliliği Görüntülenmesi!

Renk genellikle kullanıcı için çok önemli bir detaydır ancak kolayca gözden kaçabilir veya yanlış yorumlanabilir.  Liste öğelerindeki renk çeşitliliğini belirtmek için renk örnekleri kullanın. Tüm renk çeşitleri gösterilemiyorsa, toplam sayı kullanılabilir. Ürün listesinde, kullanıcılar ürünler için renk seçeneklerinden haberdar değilse, ürün çeşitliliğinin önemli bir kısmı gözden kaçacağı için uygun bir ürün bulamama ve siteyi terk etme riski vardır.

Renk varyasyonlarını metinle belirtmek, kullanıcılara herhangi bir açıklama içermez. Yalnızca küçük resimdeki renk gösterilip ve diğer renkler yalnızca metinle tanımlanırsa, kullanıcıların ilgilerini çeken bir çeşide rastlama olasılığı daha düşük olacaktır.

Çok sayıda varyasyon varsa ve renk tonları çok benzerse ve renk örnekleri çok fazla bilgi sunmuyorsa, renk varyasyonlarını belirtmek için metin kullanmak düşünülebilir. Ancak, metin yine de diğer liste öğesi bilgilerinden öne çıkmalı ve gösterilmeyen renk sayısı yine de belirtilmelidir. Mobil cihazlarda, masaüstüne kıyasla genellikle daha az renk örneği gösterilebilir.

Ürün Doktoru E-Ticaret sitenizde kullanılan liste görünümlerine yönelik 10 önemli öneriyi sizlerle paylaştı. Listeleme ve görünümlere dayalı ihtiyaçlarınızı anlamak için hemen Check-Up başlatabilir ihtiyaçlarınız doğrultusunda uzmanlarla görüşme başlatın.



Ürün Doktoru İhtiyacına Birlikte Karar Verelim

Ürününüz için Check-up Yaptırın

Ürününüzün yardıma mı ihtiyacı var? Check-up paketlerimizle ilgili destek alın.

Online görüşme talebi oluşturun

Bu Yazıda Faydalanılan Kaynaklar

Girişimciler için Ücretsiz!

UX Kontrol Listesi

Girişimciler için hazırladığımız UX Kontrol Listesi şimdi yayında!
Kontrol Listesini indirerek girişiminizin UX ihtiyaçlarını önceliklendirin!

Kontrol Listesini Edinin

Mentörlerimizle Görüşün

En Hızlı Şekilde Ürününüzle İlgili Destek Alın!

İşlemleri tamamladıktan sonra en kısa sürede uzmanlarımızın uygun zamanı için bir bağlantı alacaksınız.

Mentörlerle Birebir Görüşün
No items found.

Servis Hakkında

Kısaca AR-GE olarak adlandırılan araştırma ve geliştirme çalışmaları sürdürülebilir olmak için finansal desteğe ihtiyaç duyar. İyi bir fikriniz ya da ürününüz olabilir ancak bu girişiminizin yatırımcılar tarafından anlaşılması ve gereken desteği alması için yeterli değildir. Bazen fikirlerinizin veya ürettiğiniz yeniliklerin test edilmesi ve profesyonel bir göz tarafından değerlendirilmesi gerekir. AR-GE Audit hizmetimizi tercih ettiğinizde inovasyon kapasitenizi ölçeriz ve fikirlerinize uygun finansman kaynaklarını belirlemenize yardımcı oluruz.

Daha Fazlasını Öğren
AR-GE destek potansiyelinizi keşfetmenize yardımcı olalım.

Servis Hakkında

SEO Audit, bir web sitesinin organik arama sonuçlarındaki sıralamasını iyileştirmek amacıyla söz konusu web sitesinin incelenmesidir. SEO Audit hizmetimiz sayesinde web sitenizin arama motorlarındaki performansını sınırlandırabilecek ve web sitenize gelen potansiyel nitelikli trafik miktarını azaltabilecek teknik sorunları ve sorunları belirlemek mümkündür.

Daha Fazlasını Öğren
Arama motoru optimizasyonu konusunda mevcut durumunuzu değerlendirelim.

Servis Hakkında

Bilinen bir yanılgının aksine Kullanıcı Arayüzü (UI), uygulamanızın veya web sitenizin sadece ne kadar güzel olduğuyla ilgili değildir, kullanıcı etkileşimini anlamak ve geliştirmekle ilgilidir. UI Audit, ürünün kendisini görsel dilde nasıl ifade ettiğine odaklanır ve hangi yönlerinin eksik olduğunu tespit eder.

Daha Fazlasını Öğren
Arayüz tasarımınızı değerlendirelim.

Servis Hakkında

UX Audit, bir web sitesinin ya da uygulamanın eksiklerini belirlemeye ve kullanıcı deneyimini kusursuz hale getirmeye yardımcı olur.  UX Audit servisimizi tercih ettiğinizde uzmanlarımız, ürününüzün mevcut kullanıcı deneyimini değerlendirirler. Bu değerlendirmeyi yaparken hem kişisel tecrübelerini hem de Jacob Nielsen tarafından oluşturulmuş "Sezgisel Analiz Maddeleri"ni dikkate alırlar.

Daha Fazlasını Öğren
Kullanıcı deneyiminizi nasıl geliştirebileceğinizi öğrenin

Servis Hakkında

Ürününüzün ne kadar kullanılabilir olduğunu biliyor musunuz? Mükemmel bir kullanıcı deneyimi, ürününüzü başarıya ulaştırmanın ilk adımıdır. Ürününüz harika çözümler sunabilir ancak kullanılabilir olmazsa tercih edilmez. UX Audit Call hizmetimizle ürününüzün kullanılabilirlik sorunlarını tespit ediyor ve bu sorunların çözülmesi için uygun aksiyonları belirlemenize yardımcı oluyoruz.

Daha Fazlasını Öğren
Kullanılabilir ürünler yaratmanıza yardımcı olalım.

Servis Hakkında

Content Audit, hedef kitlenizle daha etkili bir iletişim kurabilmek ve etkileşim sağlayabilmek için web sitenizde bulunan hangi içeriğin iyileştirileceği, içeriğin nasıl oluşturulacağı konusunda bir analiz yapar ve öneriler sunar. Kullanıcıların ilgisini çeken içeriği tanımlamak ve içeriklerdeki sorunları tespit etmek Content Audit servisinin bir parçasıdır. Content Audit servisimizi tercih ettiğinizde Türkiye'nin en deneyimli içerik pazarlama ekibi olan İçerikbulutu.com, sitenizin içeriklerinin performansını değerlendirir.

Daha Fazlasını Öğren
Mevcut içeriğinizin performansını değerlendirelim.

Diğer Blog Gönderileri

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.