Yatırımcı Sunumunda Dikkat Edilmesi Gereken 7 Kronik Davranış!

Girişim fikrinize güveniyorsunuz ve yatırımcıya ulaşmak mı istiyorsunuz? Yatırımcı Sunumlarınıza farklı bir bakış açısı sağlamaya hazır mısın! Ürün doktoru sizler için yatırımcı sunumunuzda dikkat etmeniz gereken 7 kronik noktaya değiniyor.‍

Check-Up Başlat

Girişim fikrinize güveniyorsunuz ve yatırımcıya ulaşmak istiyorsunuz. Toplantılarla beraber iş fikrinizi güvence altına alarak ilgi çekiyor ve sunumunuzda önemli noktaları belirleyip görselleştirmek için sunum araçlarından faydalandınız. Gelişen teknoloji ile artık sunumlar daha kolay bir şekilde tasarlanabilir hale geldi. Ancak gerçekten siz ve şirketiniz hakkında gereken bilgiyi verdiğinizi düşünüyor musunuz?

Ürün doktoru sizler için yatırımcı sunumunuzda dikkat etmeniz gereken 7 kronik noktaya değiniyor.

1. Büyük Fikir Farkındalığı!

İş fikriniz istatistiklerle ne kadar süslenmiş olsa da özünü kaybetmemeli. İş fikrinin doğuş hikayesi istatistiklere göre daha fazla öne çıkmaktadır. Araştırmalara göre sunumların sonrasında hikâye akılda kalıcı bir etkiye sahip.

İş fikrinin keşfine dair anı ve bunun süreci ardındaki inovasyonu ve fikre bağlanması, hikayeleştirilmesi daha akılda kalıcı hale gelebiliyor. Hepimiz Facebook, Microsoft, Ford şirketlerinin kuruluş hikayelerini duymuşuzdur ancak istatistiklere hikayeler kadar hakim değiliz.

2. Değer Teklifi Sunabilmek!

İş fikrinizi yatırımcılara benzersiz kılabilmek iyi bir teklif fırsatıdır. İş fikrini besleyen gerekçeler yatırımcıların ilgisini çekecek unsurlardandır. İş fikriniz sorunu hızlıca çözebilen bir ürün veya hizmetse öne çıkaracak bir ortak anlayış yatırımcılarla fikriniz arasında bir güven yaratacaktır.

Değer teklifini ve iş fikri potansiyelini gösterebilmekte fayda var. İş Fikrine dair pazar büyüklüğünü rakamlarla destekleyerek sektöre olan aşinalığınızı kuvvetlendirebilirsiniz.

3. İş Vakası Alternatifi

Yatırımcılar iş fikrinizle ilgili detaylardan ziyade kaç alıcıya ve potansiyel müşteriye sahip olduğunuzu bilmek isterler. Çoğu yatırımcı fikrinize neden para harcayacaklarını bilmek isteyebilir. Uygun bir şekilde yapılan iş incelemesi, alıcı ve potansiyel müşteri sayısı hizmeti elde etmek için verdiği nedenlere odaklanır.

Neden sizden başka hizmetler tercih ediliyor bunun en büyük sebepleri (Zaman, Verimsizlik, Rahatsızlık, vb.) müşteri açısından önemli konuları barındırır. Duygusal maliyet bazı yatırımcılar için önemli olan noktadır.

4. Hedef Kitle Analizi

Verileri küçümsememek gerekir ‘Kırsal bölgede yaşayan 21 yaşında bir kadın alıcı’ gibi demografik bilgilerin yer aldığı veriler iş fikrinin anlaşılmasına yardımcı olur. Duygusal olarak bir kesinlik içermese de hedef kitle hakkında önemli bilgiler verir.

Hedef kitleye dayalı Psikografik bilgiler, içerik tercihleri ve satın alma davranışları bilgilerin zorlayıcı bir iş vakası haline dönmesi ölçülebilir verilerin elde edilmesini engelleyebilir. Yatırımcılar genellikle iş fikrinin potansiyel müşteri senaryolarını merak eder ve empati kurar.

5. Kolaylaştırıcı Etken Olmak!

İş Fikri için vizyon önemli bir nokta ancak bu vizyonu Linkedln hesabı veya web sitenizle mi ifade etmeyi planlıyorsunuz? Yatırımcıları vizyonunuzu anlaması için zorlamayın. Burada davranışsal olarak iş fikrini başlatabilmek ve ölçeklendirebilmek için teknik yeterliliğe sahip olduğunuzu inandırmanız gerekmekte. Takımının ilk üç benzersiz deneyimleri yer alabilir.

6. Sosyal Fayda

İş fikriniz potansiyel bir kar payı elde etmek için var olabilir. O zaman sunumunuzda potansiyel karın ne kadar büyük olabileceğini vurgulayın ve öngörü hazırlayın. Bununla beraber iş modelinize sosyal faydanın bir yönünü dahil edebilirsiniz. Hem sosyal fayda, hem yatırım beklentisi satış olasılığını arttırmada yardımcı olabilir. Bu sizlere insanlarla bağlantılar kurmanızı sağlar.

7. Sunum Teknikleri Üzerine

Slaytlarınız harika görünebilir ancak çeşitli testler uygulamanızda fayda var. Örneğin sunum video, grafik vb. görsel unsurlar içeriyorsa, online bir toplantı gerçekleşecekse gecikmeler yaşanabilir. Bunun olmaması adına provalar gerçekleştirin. Bir katılımcı olarak sunumunuzu gözlemleyin ve eksikleri tamamlayın.

İş fikrinizi sunarken teknolojinin sizlerden yana olduğuna dikkat edin. Bu durum sizler için farklı bir duruma neden olabilir. Fikrinizi görsellikle temsil etmekle beraber yaratılan farkın anlaşılabilir olması gerekir.

Ürün Doktoru 7 kronik noktaya dair ipuçlarını sizlerle paylaştı. Yatırımcı Sunumuna dair şüphelerin mi var? Hemen Check-Up başlatabilir ardından uzmanlarımız ile birlikte sunumunuzu inceleyelim. Eksiksiz Yatırımcı Sunumu için Ürün Doktoru daima yanında.

Ürün Doktoru İhtiyacına Birlikte Karar Verelim

Ürününüz için Check-up Yaptırın

Ürününüzün yardıma mı ihtiyacı var? Check-up paketlerimizle ilgili destek alın.

Online görüşme talebi oluşturun

Bu Yazıda Faydalanılan Kaynaklar

Girişimciler için Ücretsiz!

UX Kontrol Listesi

Girişimciler için hazırladığımız UX Kontrol Listesi şimdi yayında!
Kontrol Listesini indirerek girişiminizin UX ihtiyaçlarını önceliklendirin!

Kontrol Listesini Edinin

Mentörlerimizle Görüşün

En Hızlı Şekilde Ürününüzle İlgili Destek Alın!

İşlemleri tamamladıktan sonra en kısa sürede uzmanlarımızın uygun zamanı için bir bağlantı alacaksınız.

Mentörlerle Birebir Görüşün
No items found.

Servis Hakkında

Startup’ların her geçen gün önem kazandığı ve sayısının arttığı bir dönemden geçiyoruz. Bu durum ise yatırımcı bulmak konusunda rakiplerinizi geride bırakma gerekliliği yaratıyor. Sermaye artırmak, değerli ittifaklar sağlamak veya paydaşlarınızı sizinle ortaklıklarını sürdürmeye ikna etmek için onlara içerisinde ikna edici verilerin de yer aldığı bir dokümanlar seti sunmalısınız. Startup sunum dosyası olarak da adlandırabileceğimiz bu dosyanın içeriğini Pitch Deck Review hizmetimizle sizin için inceliyor ve geri bildirimlerde bulunuyoruz.

Daha Fazlasını Öğren
Yüksek isabetli sunum hazırlamanıza ve yatırımcılarınızı ikna etmeye yardımcı olalım.

Diğer Blog Gönderileri

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.