Dünyaca Ünlü Şirketlerden 10 Tasarım Önerisi!

Arayüz tasarımı kullanıcılar için kolaylaştırabilir olmalıdır. Kullanıcıların arayüz tasarımıyla etkileşime girmesi satılan hizmet ve ürünü daha erişilebilir kılmaktadır. Dünyaca ünlü şirketlerin kullanıcı deneyimine yönelik 10 tasarım tavsiyesini sizler için derledik.

Check-Up Başlat

Uygulama veya web siteniz için kullanılacak tasarım kullanıcılarınız için büyük bir önem taşımaktadır. Sizlerle “Uygulamanızda Şifayı Kaptıracak 10 Tasarım Hatası!” yazısında tasarımsal sorunlardan bahsetmiştik. Peki, tasarım hataları hakkında dünyanın önde gelen şirketleri neler söylüyor?

Kullanıcıların %85'i mobil uygulamalardan daha iyi bir performans bekliyor.

Kullanıcılar günümüzde mobil uygulamalarda daha fazla vakit geçirmekte. Bu nedenden ötürü telefon kullanıcılarının ihtiyaçlarına dikkat eden şirketler öne çıkmakta. Web sitenizin mobil optimizasyonu yoksa sizler için yeni bir plan oluşturmanın zamanı gelmiş demektir.

Kullanıcıların %90'ı 10–14 saniye içinde kaydırma hareketi yaparlar.

Mobil kaydırma, iyi tasarımın önemli bir özelliğidir. Herkes kaydırmaya ihtiyaç duyar ve buna uygun arayüze ihtiyaç vardır. Hareket halinde olsak bile kolaylıkla kaydırma hareketini yapabiliriz. Kullanıcıların bu özelliği sorunsuz bir şekilde tüketmelerine izin vermek de olumlu bir izlenim yaratmaktadır.

Kullanıcıların %45'i tüm cihazlarda iyi görüntülenen içerik görmek istiyor.

Mobil kullanıcıların sayısı her geçen gün artarken, tüm cihazlarda mobil optimizasyonun her zamankinden daha önemli bir konu olduğunu fark ediyoruz. Ne tür bir cihaz olursa olsun müşterileriniz hoş ve sorunsuz bir deneyim yaşamalarını sağlamanız gerekir. Kullanıcı merkezli tasarım sürecine dikkat etmeniz ve buna yönelik çalışılması başarı odaklı bir harekettir.

Önerilen maksimum boyut 500 KB olmasına rağmen çoğu sitenin boyutunun 1,3 MB ile 2,5 MB arasındadır.

Eklenilen dosyaların toplam boyutunun büyük olması hızı doğrudan etkilemektedir. Resimler, komut dosyaları ve diğer dosyalar hıza dair her şeyi alt üst edebilir ve gecikmelere sebep olur. Güzel görünen web sitesi sizler için geçerli bir bahane olsa da yüklenmezse kimsenin göremeyeceğini unutmayın. Görsel çekicilik ile pratiklik arasındaki dengeyi kurmanız gerekir.

Kullanıcıların %63'ü şirketlerden daha özenilmiş içerikler görmek istiyor.

İçerik kalitesi bir şirketin nasıl algılandığını yansıtır. İyi seçilmiş bir içerik profesyonel görünür ve güvenirliği yansıtır. Bu nedenle nicelikten çok kaliteye odaklanmak önemlidir. İçerikler bir markanın amaçlarını anlamamızı kolaylaştırır. Marka ile iletişim kurmamızı sağlar.

Sürekli Kaydırma çıkma oranlarını %15 düşürdü.

Kullanıcılarınız için uygulamanızdan çıkma oranını düşürmek istiyorsanız, UX yan kaydırma özelliğinden ziyade sürekli kaydırma özelliğini benimseme vakti geldi. Kullanıcılarınızın markanızdan en iyi şekilde faydalanmasını istiyorsanız, kullanıcı merkezli tasarım sürecine odaklanmak önemlidir.

Kullanıcıların %1'i yana kaydırma özelliğini kullanıyor. Ziyaretçilerin %84'ü ilk slaytta etkileşime giriyor.

Herhangi bir web sitesinin en sinir bozucu unsurlardan biri de özenilmemiş kaydırma özelliğidir. UX istatistiklerine göre gezinme menüsü basit olması gerekmekte. Günümüzde kaydırma özelliği eskisi kadar kullanılmamakta. Kaydırma özelliğinin kullanılması, kullanıcılarınızın görmesini istediğiniz bilgilerin çoğunu gözden kaçırılmasına neden olur. Ne kadar çekici görünürsek görünsünler web sitenizde etkili bir işlevsellik sağlamaz.

Kullanıcı arayüzünü yeniden tasarlamak müşteri destek çağrılarını %90 oranında azaltır.

Kullanıcılarınız sunduğunu hizmetin yollarını yönetmede zorlanırsa, müşteri destek aramalarını gerçekleştirmesi çok olasıdır. Bu nedenden ötürü web sitenizi test ve analiz etmenin önemi çok yüksektir.

Kullanıcıların %54'ü, iyi bir kullanıcı deneyiminin önündeki en büyük engelin reklamlar olduğunu belirtti.

Reklamlar gerçekten sınırları bazen zorlasa da hiç reklam vermeyeceğiniz anlamına da gelmiyor. Doğru bir demografiyi hedefleyen rakamlar yayınlamak ve içeriklerinizin önüne geçmeyen reklamlara yer vermek daha doğru bir tekniktir.

İnsanların %70'i madde işaretli listelere dikkat etmekte.

Madde işaretleri içeriği düzenlenmenin ve ayrıştırmanın bir yoludur. Görsel olarak hoş ve okunması kolay hale getirmek için sayfalara eklenmesi kullanıcı odaklı bir deneyim sunacaktır.

Kullanıcı odaklı tasarıma yönelik dünyanın büyük markaları bu önerileri sunuyor. Ürün Doktoru reçeten Tasarım Servisleri'nde hazır. Önerilerin ardında kalmamak için  Check-Up başlatabilir markanızı ileriye taşıyabilirsiniz.

Ürün Doktoru İhtiyacına Birlikte Karar Verelim

Ürününüz için Check-up Yaptırın

Ürününüzün yardıma mı ihtiyacı var? Check-up paketlerimizle ilgili destek alın.

Online görüşme talebi oluşturun

Bu Yazıda Faydalanılan Kaynaklar

Girişimciler için Ücretsiz!

UX Kontrol Listesi

Girişimciler için hazırladığımız UX Kontrol Listesi şimdi yayında!
Kontrol Listesini indirerek girişiminizin UX ihtiyaçlarını önceliklendirin!

Kontrol Listesini Edinin

Mentörlerimizle Görüşün

En Hızlı Şekilde Ürününüzle İlgili Destek Alın!

İşlemleri tamamladıktan sonra en kısa sürede uzmanlarımızın uygun zamanı için bir bağlantı alacaksınız.

Mentörlerle Birebir Görüşün

Dilan Pınar Ulaş

Team Lead

Servis Hakkında

UX Audit, bir web sitesinin ya da uygulamanın eksiklerini belirlemeye ve kullanıcı deneyimini kusursuz hale getirmeye yardımcı olur.  UX Audit servisimizi tercih ettiğinizde uzmanlarımız, ürününüzün mevcut kullanıcı deneyimini değerlendirirler. Bu değerlendirmeyi yaparken hem kişisel tecrübelerini hem de Jacob Nielsen tarafından oluşturulmuş "Sezgisel Analiz Maddeleri"ni dikkate alırlar.

Daha Fazlasını Öğren
Kullanıcı deneyiminizi nasıl geliştirebileceğinizi öğrenin

Servis Hakkında

Ürününüzün ne kadar kullanılabilir olduğunu biliyor musunuz? Mükemmel bir kullanıcı deneyimi, ürününüzü başarıya ulaştırmanın ilk adımıdır. Ürününüz harika çözümler sunabilir ancak kullanılabilir olmazsa tercih edilmez. UX Audit Call hizmetimizle ürününüzün kullanılabilirlik sorunlarını tespit ediyor ve bu sorunların çözülmesi için uygun aksiyonları belirlemenize yardımcı oluyoruz.

Daha Fazlasını Öğren
Kullanılabilir ürünler yaratmanıza yardımcı olalım.

Servis Hakkında

Bilinen bir yanılgının aksine Kullanıcı Arayüzü (UI), uygulamanızın veya web sitenizin sadece ne kadar güzel olduğuyla ilgili değildir, kullanıcı etkileşimini anlamak ve geliştirmekle ilgilidir. UI Audit, ürünün kendisini görsel dilde nasıl ifade ettiğine odaklanır ve hangi yönlerinin eksik olduğunu tespit eder.

Daha Fazlasını Öğren
Arayüz tasarımınızı değerlendirelim.

Diğer Blog Gönderileri

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.