E-Ticaret Sitelerinde Dikkat Edilmesi Gereken 6 Ödeme Sorunu!

Alışveriş yapan kullanıcıların seçtikleri ürünleri sepete attıktan sonra terk etme oranları %70 olduğunu biliyor muydunuz? Ürün Doktoru en yaygın E-Ticaret de 6 Ödeme Sorununa değiniyor.

Check-Up Başlat

Web sitenizi özenli bir şekilde tasarladınız, satılık harika bir hizmetiniz mevcut ve pazarlama stratejiniz yerinde. Ürünlerinizi ne kadar iyi sergiliyor olursanız olun veya sitenizin ne kadar trafik aldığı önemli değil, yine de bu satışı gerçekleştiremeyebilirsiniz. Her e-ticaret satıcısının varlığının belası olan cümle: alışveriş sepetini terk etme.

Alışveriş yapan kullanıcıların seçtikleri ürünleri sepete attıktan sonra terk etme oranları %70. Alma işlemini gerçekleştirmesini engelleyecek birkaç yaygın ödeme sorunu var olduğundan dolayı kullanıcılar ödeme gerçekleştirmeden sitenizi terk edebilir. Ancak merak etmeyin, bu yazıda en yaygın e-ticaret ödeme sorunlarından bazılarına, bunları düzeltmek için hangi stratejileri kullanabileceğinize ve bunu yaparken dönüşüm oranlarını nasıl iyileştirebileceğinize göz atacağız.

En Yaygın Ödeme Sorunlarından Altısı

Site ziyaretçisinin tüm ödeme süreci boyunca deneyimi optimize edilmeli ve satın alma işlemlerini onlar için mümkün olduğunca kolay hale getirmeye yönelik olmalıdır. Peki, bu nasıl yapılabilir? Müşterilere göre en yaygın e-ticaret ödeme sorunlarından bazılarına ve bunların nasıl düzeltileceğine bakalım.

1. Web Siteniz Mobil İçin Optimize Edilmedi

Web siteniz mobil cihazlar için optimize edilmemişse, potansiyel müşteri tabanınızın büyük bir bölümünü görmezden geliyorsunuz demektir. Mobil kullanıcıların gezinmesini kolaylaştırmak için sitenizde yapabileceğiniz birçok şey var. Büyük metin parçaları üzerinde görsellere vurgu yapmak, düğme boyutlarını artırmak ve genel olarak ödeme sürecini basitleştirmek yardımcı olacaktır.

Bazı e-ticaret platformları zaten doğal olarak mobil kullanıcılara yöneliktir. Araştırmanızı yapmak ve hangisinin olduğunu bulmak akıllıcadır, çünkü bu bir öncelik vermeye değer.

2. Web Siteniz Güvenli Görünmüyor

Bir kişinin ödeme ayrıntılarının ve diğer kişisel bilgilerinin korunmasına yönelik güvence verilmesi önemlidir. Araştırmalar, alışveriş yapanların çoğunluğunun, alışveriş yaptıkları web sitesinin güvensiz olduğunu düşündükleri takdirde satın alma işlemini terk edeceklerini gösteriyor.

Siteniz için bir SSL sertifikası aldığınızdan emin olun. Google, internet kullanıcılarının bu tür güvenlik protokollerine uymayan siteleri ziyaret etmelerini engeller. Daha fazla güvenlik hissi için, ödeme sayfasında sitenizin güvenliğini sağlamak için kullandığınız sağlayıcının rozetini göze çarpacak şekilde görüntüleyebilirsiniz.

3. Tercih Ettikleri Ödeme Yöntemi

Müşteri her zaman haklıdır. Tüketiciler, her birinin kendi tercih ettiği alışveriş yöntemine sahip kendine özgü varlıklardır. Öyle ki, bir Business Insider anketi, en sevdikleri ödeme yöntemini kabul etmeyen bir sitenin, alışveriş yapanların %25'inin bir satın alma işlemini terk etmesine neden olduğunu ortaya çıkardı. Hedeflemeye çalıştığınız farklı pazarlarda en popüler ödeme yöntemlerinin neler olduğunu araştırmak faydalı olabilir. Farklı ülkelerdeki (ve kıtalardaki) insanlar farklı ödeme yöntemleri tercih edebilir.

Çok çeşitli ödeme yöntemleri sunmak, demografinizin tüm bir segmentini hariç tutmanızı engelleyecektir. Birden fazla ödeme yöntemini kabul etmenize izin vermek, e-ticaret platformunuzda aramanız gereken temel özelliklerden biridir.

4. Hesap Oluşturma

Elbette, bir müşterinin bilgilerini yakalamak faydalı olabilir, ödeme sürecini daha uzun ve karmaşık hale getirmekle kalmıyor, aynı zamanda bir ankette, alışveriş yapanların %30'u bu durumun sepetlerini terk etme nedeni olarak belirtmekte. Bunun için iyi bir çözüm, misafir ödeme seçeneği sunmaktır. Bu, ödeme sürecini kolaylaştırır, tıklama sayısını azaltır ve satın alma işlemini yaptıktan sonra müşterinin bilgilerini her zaman isteyebilirsiniz.

5. Sipariş Tutarı

Ödeme deneyiminin sonunda ödenecek toplam tutar müşterinizin karşısına tatsız bir şekilde çıkabilir. Bunun olmasının birkaç nedeni var:

Birincisi, sepetlerine kaç tane ürün koyduklarını unutabilirler, ikincisi, kargo masrafları ödeme işlemi  veya üçüncüsü, ürün fiyatları yeterince belirgin bir şekilde gösterilmemesidir.

Neyse ki, bu çözülmesi kolay bir sorundur. Tüm alışveriş deneyimi boyunca toplam fiyatı net bir şekilde görüntülediğinizden emin olun ve ödeme işleminin mümkün olduğu kadar erken bir aşamada kargo ücretini sipariş tutarına eklemeye çalışın. Bu sayede alışveriş yapanlar, satın alma zamanı geldiğinde kötü sürprizlerle karşılaşmazlar.

6. Ödeme Süreci Uzun veya Karmaşık

Bu yazı boyunca bu konuya birkaç kez değindik, ancak tekrar etmekte fayda var. Bu, tekrar tekrar, çevrimiçi alışveriş yapanlar tarafından listelenen en yaygın ödeme sorunlarından biridir. Ödeme süreci, müşterileriniz için yapabileceğiniz kadar kolay ve sorunsuz olmalıdır. Bir çalışmada, alışveriş yapanların neredeyse %90'ı, zor bir ödeme sürecinin satın alma işlemini terk etmelerine neden olacağını söyledi.

Otomatik doldurma özelliği, misafir ödeme seçeneği, tek sayfalık bir ödeme biçimi kullanarak ödeme işleminizi hızlı ve kolay hale getirin. Müşteri önce gelir. Bu bir klişe, ama doğru. Kullanıcı odaklı yaklaşım adına kullanıcılarınızı önde tutun.

E-Ticaret siteniz mi var? Kullanıcı odaklı problemleri görmek adına uzmanlarımızdan destek alın. Neye ihtiyacınız var birlikte karar verelim. Hemen Check-Up başlat ve Ürün Doktoru senin için en uygun servisi bulsun.

Ürün Doktoru İhtiyacına Birlikte Karar Verelim

Ürününüz için Check-up Yaptırın

Ürününüzün yardıma mı ihtiyacı var? Check-up paketlerimizle ilgili destek alın.

Online görüşme talebi oluşturun

Bu Yazıda Faydalanılan Kaynaklar

Girişimciler için Ücretsiz!

UX Kontrol Listesi

Girişimciler için hazırladığımız UX Kontrol Listesi şimdi yayında!
Kontrol Listesini indirerek girişiminizin UX ihtiyaçlarını önceliklendirin!

Kontrol Listesini Edinin

Mentörlerimizle Görüşün

En Hızlı Şekilde Ürününüzle İlgili Destek Alın!

İşlemleri tamamladıktan sonra en kısa sürede uzmanlarımızın uygun zamanı için bir bağlantı alacaksınız.

Mentörlerle Birebir Görüşün
No items found.

Servis Hakkında

Web sayfanızı ziyaret eden kullanıcılar, onlar için belirlediğiniz rotayı nadiren takip eder. CRO Audit hizmeti ziyaretçileriniz için en iyi dönüşüm yollarını keşfetmenize ve web sayfanızın dönüşüm oranlarını artırmak için bu veriye dayalı analizi kullanmanıza yardımcı olur. CRO Audit hizmetimiz sırasında test, geliştirme ve pazarlama hunisi optimizasyon önerileri ile uzmanlarımız dönüşüm oranınızı artıracak aksiyonları belirler.

Daha Fazlasını Öğren
Büyüme stratejilerinizi değerlendirelim.

Servis Hakkında

UX Audit, bir web sitesinin ya da uygulamanın eksiklerini belirlemeye ve kullanıcı deneyimini kusursuz hale getirmeye yardımcı olur.  UX Audit servisimizi tercih ettiğinizde uzmanlarımız, ürününüzün mevcut kullanıcı deneyimini değerlendirirler. Bu değerlendirmeyi yaparken hem kişisel tecrübelerini hem de Jacob Nielsen tarafından oluşturulmuş "Sezgisel Analiz Maddeleri"ni dikkate alırlar.

Daha Fazlasını Öğren
Kullanıcı deneyiminizi nasıl geliştirebileceğinizi öğrenin

Servis Hakkında

Ürününüzün ne kadar kullanılabilir olduğunu biliyor musunuz? Mükemmel bir kullanıcı deneyimi, ürününüzü başarıya ulaştırmanın ilk adımıdır. Ürününüz harika çözümler sunabilir ancak kullanılabilir olmazsa tercih edilmez. UX Audit Call hizmetimizle ürününüzün kullanılabilirlik sorunlarını tespit ediyor ve bu sorunların çözülmesi için uygun aksiyonları belirlemenize yardımcı oluyoruz.

Daha Fazlasını Öğren
Kullanılabilir ürünler yaratmanıza yardımcı olalım.

Servis Hakkında

Bilinen bir yanılgının aksine Kullanıcı Arayüzü (UI), uygulamanızın veya web sitenizin sadece ne kadar güzel olduğuyla ilgili değildir, kullanıcı etkileşimini anlamak ve geliştirmekle ilgilidir. UI Audit, ürünün kendisini görsel dilde nasıl ifade ettiğine odaklanır ve hangi yönlerinin eksik olduğunu tespit eder.

Daha Fazlasını Öğren
Arayüz tasarımınızı değerlendirelim.

Servis Hakkında

Doğru verileri toplamak ve analiz etmek, ürününüzü bir adım öteye taşımanın önemli adımlarından biridir.  Doğru veriyi toplayabilmek için ise Google Analytics'te yakalanan web verilerinin kalitesini kontrol etmeniz gerekir. Google Analytics Audit’in amacı, başarısızlık noktalarını belirlemektir. Userspots olarak Google Analytics Audit hizmetini bir adım öteye taşıyor ve Google Analytics hesabınızın doğru kurulması ve sitede ölçümlenecek noktaların belirlenmesi konusunda size yardımcı oluyoruz.

Daha Fazlasını Öğren
Web sitenizin Google Analytics kurulumunu değerlendirelim.

Diğer Blog Gönderileri

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.