Kullanıcı Deneyimine Dair Dikkat Edilmesi Gereken 5 Nokta!

Kullanıcı Deneyimlerinin bir şirket için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Peki, dikkat edilmesi gerekenleri gerçekten biliyor muyuz? Dikkat edilmesi gereken 5 noktayı sizler için hazırladık.

Check-Up Başlat

Kullanıcı Deneyimine ne kadar önem veriyorsunuz? Müşteriniz ile bağ kurmak istiyorsanız kullanıcılarınızın ne istediğini bilmeniz gerekir. Sitenizde en çok nelere dikkat ediyor, hangi butonlar daha çok tıklanma eylemi gösteriyor bu analizler ile kullanıcı deneyimine farklı bir açı kazanıyor. Peki, Kullanıcı Deneyimi bizlere nelere dikkat etmemizi söylüyor?

Sayfa yanıtındaki bir saniyelik gecikme, ziyaret oranında %7'lik bir azalmaya neden olur.

Nail Patel’in dönüşüm oranlarına yönelik UX istatistiklerinde bir e-ticaret şirketi günde 100.000 dolar kazanıyorsa, bir saniyelik yükleme gecikmesinin potansiyel olarak şirkete her yıl 2,5 milyon dolarlık satış kaybına neden olabileceğini açıkladı. Kullanıcıların bekletmeyen, hızlı, sorunsuz web sitelerin önemine vurgu yapan istatistiklere bakılırsa optimizeyi sağlama zamanı.

Site hızının kullanıcı davranışını üzerinde büyük ölçüde etkilediğine dair reklam istatistiklerinden anlayabiliyoruz. Sorunsuz çalışan, gezinmesi kolay bir sitede kullanıcı daha uzun süre kalacaktır ve sitenizin reklamlarını potansiyel olarak tıklamayı ve görmeyi sağlar.

İnsanların %41'i basit web sitesi tasarımını tercih ederken, %59'u çarpıcı bir şey istiyor.

Web tasarım istatistikleri görsel olarak hoş tasarımı tercih ediyor. Yapılabilecek en iyi şey çekici, kullanımı basit bir site yapmak olacaktır. Ayrıca kullanıcılarınız sizlerle bir bağ kurmak istiyor. Her yerde bulabilecekleri genel bir deneyim sunmak yerine, gerçek zamanlı teklifler ve yerelleştirilmiş reklamlar daha cazip bir deneyim sunuyor. Kullanıcıların %68'i şirketin onları umursamadığını düşündükleri için belirli markalardan vazgeçiyor.

Dünya çapında 420 milyon kişi reklam engelleyici kullanıyor.

UX istatistiklerine göre kullanıcılar reklamları agresif bulmakta. Ancak etkili bir şekilde reklam yine de verilebilir, rahatsız edici olmadığından emin olmanız gerekir. Basit ve sorunsuz deneyim sunmayı hedefleyin.

Bu konuda da reklam ve içeriklerinizi markanız ile kullanıcı arasındaki samimi olan bir bağı inşa etmeye çalışın. Kullanıcılarınıza yönelik videolar, ilginç gönderiler, bir şirketin nasıl iş yaptığına ve neler olduğuna dair temel soruları cevaplayabilirsiniz.

Ortalama bir medya sitesinde, okuyucular dikkatlerinin %66'sını ekranın alt kısmındaki içeriğe ayırıyor.

Kullanıcının dikkati, önceden ekran üst kısmında görünün içerik ve tekliflere odaklanırdı. Yenilenen tasarım anlayışıyla beraber kaydırma çubukları ve benzer yeniliklerin gelmesiyle beraber farklı odak noktaları oluştu. Kullanıcılar daha fazla bilgi için sürekli yeni sekmeler açmak yerine içerikte gezinmeyi tercih ediyor. Bu nedenden dolayı ekranın üst ve altında bulunan öğeler, web sitenizin oluşturduğu genel izlenimi etkiler.

Geliştirme aşamasındaki sorunları çözmek, tasarım aşamasında düzeltmekten 10 kat daha maliyetlidir.

UX alanına yatırımın getirisi markanıza yüksek olacaktır. Uzun vadede dönüşümlerinizi arttırabilir ve size büyük bir kaynak sağlayabilir. İşletmeniz için tüm web sitenizi yeniden tasarlamak zorunda kalmamak için testleri şimdiden uygulamaya başlayın. Ürün Doktoru Check Up ile erken teşhis koyuyoruz.

Ürün Doktoru İhtiyacına Birlikte Karar Verelim

Ürününüz için Check-up Yaptırın

Ürününüzün yardıma mı ihtiyacı var? Check-up paketlerimizle ilgili destek alın.

Online görüşme talebi oluşturun

Bu Yazıda Faydalanılan Kaynaklar

Girişimciler için Ücretsiz!

UX Kontrol Listesi

Girişimciler için hazırladığımız UX Kontrol Listesi şimdi yayında!
Kontrol Listesini indirerek girişiminizin UX ihtiyaçlarını önceliklendirin!

Kontrol Listesini Edinin

Mentörlerimizle Görüşün

En Hızlı Şekilde Ürününüzle İlgili Destek Alın!

İşlemleri tamamladıktan sonra en kısa sürede uzmanlarımızın uygun zamanı için bir bağlantı alacaksınız.

Mentörlerle Birebir Görüşün
No items found.

Servis Hakkında

UX Audit, bir web sitesinin ya da uygulamanın eksiklerini belirlemeye ve kullanıcı deneyimini kusursuz hale getirmeye yardımcı olur.  UX Audit servisimizi tercih ettiğinizde uzmanlarımız, ürününüzün mevcut kullanıcı deneyimini değerlendirirler. Bu değerlendirmeyi yaparken hem kişisel tecrübelerini hem de Jacob Nielsen tarafından oluşturulmuş "Sezgisel Analiz Maddeleri"ni dikkate alırlar.

Daha Fazlasını Öğren
Kullanıcı deneyiminizi nasıl geliştirebileceğinizi öğrenin

Servis Hakkında

Bilinen bir yanılgının aksine Kullanıcı Arayüzü (UI), uygulamanızın veya web sitenizin sadece ne kadar güzel olduğuyla ilgili değildir, kullanıcı etkileşimini anlamak ve geliştirmekle ilgilidir. UI Audit, ürünün kendisini görsel dilde nasıl ifade ettiğine odaklanır ve hangi yönlerinin eksik olduğunu tespit eder.

Daha Fazlasını Öğren
Arayüz tasarımınızı değerlendirelim.

Diğer Blog Gönderileri

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.