Dünyaca Ünlü Şirketlerden 7 UX Tavsiyesi!

İsmini sıkça duyduğumuz şirketlerin kullanıcı deneyimine önemini web sitelerinden ve uygulama tasarımlarından anlıyoruz. Uygulama veya web sitelerde kullanıcı deneyimine nadiren kafa yorulduğundan dolayı istatistiklerin yüzümüze bir türlü gülmediğini fark ederiz. Peki, Dünyaca Ünlü Şirketler buna nasıl çözümler sunuyor?

Check-Up Başlat

Günümüz dünyasında arayüzlerin tasarımını yaparken kullanıcılar göz önünde bulundurularak optimize edilmesi gerekir. Uygulama veya web sitesine gelen güncelleştirmeler, elde edilen potansiyel müşteri sayısı ile doğrudan gelişmektedir. Arayüzlerin geliştirilmesine yönelik trendleri anlamak, güncel dünyayı takip etmek işinizi nasıl yapacağınıza dair ipuçları barındırır.

Ürün Doktoru sizler için dünyaca tanınan şirketlerin UX hakkında önemli ipuçlarını sizler için derledi.

Kullanıcıların %88'i kötü bir deneyim yaşadıktan sonra web sitenize geri dönmeyeceklerdir.

Günümüzde sıkça karşılaştığımız özellikle E-Ticaret’i kapsayan kullanıcı deneyimi sorunlarından biri de kötü sonuçlanan kullanıcı deneyimidir. Kullanıcınızın yaşadığı hayal kırıklığı çevresine de bu etkiyi paylaşmaktan çekinmeyecektir. Kötü kullanıcı deneyimi kullanıcılarınızı ve potansiyel müşterilerinizi kaybetmenize yol açar. Değişiklik yapmaya ve geliştirmeye başlamanız gerektiğini unutmayalım.

Kötü UX , çevrimiçi işletmelerinin %70'i başarısızlığa uğrama sebebidir.

Kullanıcı Deneyimi burada kendini gösteren bir etkendir. Çevrimiçi bir iş kurmak zordur, ancak iyi bir UX olmadan bu riski almak daha da zordur. En iyi UX web siteleri ve uygulamaları kullanıcının ihtiyaçlarına odaklanarak daha iyi bir performans gösterme eğilimindedir. Performansa göre kullanıcının katılım durumunun artmasıyla birlikte rakipleriniz arasında bulunan rekabette önemli bir rol sergilemeye yol açacaktır. Sektörde üstünlük kazanmak istiyorsanız yatırım alanınız UX olmalıdır.

Şirketlerin yalnızca %55'i şu anda herhangi bir UX testi gerçekleştiriyor.

Şirketler UX’in güzel bir getirisi olacağının farkında olmasına rağmen, buna yönelik girişimde bulunmadığını görmekteyiz. Stratejinizi güçlendirmek için, kusurları test etmek için zaman ve çaba gerekmektedir.

Everest Dağı’na tırmanma olasılığı, bir banner reklama tıklama olasılığından daha fazladır!

Kullanıcılar istatistiklerine göre afişlere tıklayanlar daha az bilinçli olduğunu göstermektedir. Kullanıcıların günümüzde banner reklamlara tepki vermemekte. Nadiren fark edilmekle beraber banner reklamlara dikkat edilmiyor. Banner reklamların hepsi kötü olmasa da kullanıcının sayfada vakit geçirmesini sağlayabilirseniz banner reklamları fark etmeleri daha olasıdır. İçeriğinizin ilgi çekici olduğuna emin olun.

Uygulama içeriğinin yüklenmesi üç saniyeden uzun sürerse ziyaretçilerin %53'ü sayfadan ayrılıyor.

Hızlı bilgi çağında olmakla beraber kullanıcıların çoğu hızlı yüklenen sitelere alışmış durumda. Sitenize uğrayan kullanıcılar için içeriğinizin yüklenme süresini hızlandırırsanız siteden ayrılma durumunda düşüş gerçekleşir. Hızlandırmak için HTTP isteklerinizi azaltabilir, site dosyalarınızı en aza indirmeyi sağlayabilir, sunucunuzun yanıt oranını düşürmeyi deneyebilirsiniz. Web sitenizi kullanıcılar doğrultusunda test gerçekleştirin. Geri bildirimlere açık olun.

Kullanıcıların %75'i bir web sitesinin güvenirliğine dair olan izlenimlerini estetik ve tasarıma bağlıyor.

İnsanlar olarak gözümüze hitap eden şeylere iyi bir tepki verebilme eğilimi içerisindeyiz. Gözümüze hitap eden araçlardan biri de web site ve uygulamalardır. Bir ürünün estetik açıdan hoş durması profesyonel izlenimi yaratacaktır. Ancak güzelliğe aldanmak yetmez, işlevsellikten yoksunsa kullanıcılar bunu fark edeceklerdir.

Mobil uygulamaların kötü optimizasyonu kullanıcıların %48'ini rahatsız ediyor.

Kullanıcılarınızı uzaklaştırmak istiyorsanız kötü optimizasyon bu konuda sizlere referans olacaktır. Kötü işleyen web siteniz müşterinize hayal kırıklarına sebebiyet verebilir. Kullanıcılarınızı memnun etmenin yolu iyi bir optimizasyondur.

Sizlere dünyaca tanınmış şirketlerin önemli 7 UX tavsiyesini aktardık. Bu tavsiyelerin daha fazlasını Ürün Doktoru ile keşfedebilir ve UX yolculuğunu başlatabilirsin. Check Up ile yolculuğun için ilk adımı atabilir, UX alanında uzmanlarımızdan faydalanabilirsin.

Ürün Doktoru İhtiyacına Birlikte Karar Verelim

Ürününüz için Check-up Yaptırın

Ürününüzün yardıma mı ihtiyacı var? Check-up paketlerimizle ilgili destek alın.

Online görüşme talebi oluşturun

Bu Yazıda Faydalanılan Kaynaklar

Girişimciler için Ücretsiz!

UX Kontrol Listesi

Girişimciler için hazırladığımız UX Kontrol Listesi şimdi yayında!
Kontrol Listesini indirerek girişiminizin UX ihtiyaçlarını önceliklendirin!

Kontrol Listesini Edinin

Mentörlerimizle Görüşün

En Hızlı Şekilde Ürününüzle İlgili Destek Alın!

İşlemleri tamamladıktan sonra en kısa sürede uzmanlarımızın uygun zamanı için bir bağlantı alacaksınız.

Mentörlerle Birebir Görüşün
No items found.

Servis Hakkında

UX Audit, bir web sitesinin ya da uygulamanın eksiklerini belirlemeye ve kullanıcı deneyimini kusursuz hale getirmeye yardımcı olur.  UX Audit servisimizi tercih ettiğinizde uzmanlarımız, ürününüzün mevcut kullanıcı deneyimini değerlendirirler. Bu değerlendirmeyi yaparken hem kişisel tecrübelerini hem de Jacob Nielsen tarafından oluşturulmuş "Sezgisel Analiz Maddeleri"ni dikkate alırlar.

Daha Fazlasını Öğren
Kullanıcı deneyiminizi nasıl geliştirebileceğinizi öğrenin

Servis Hakkında

Ürününüzün ne kadar kullanılabilir olduğunu biliyor musunuz? Mükemmel bir kullanıcı deneyimi, ürününüzü başarıya ulaştırmanın ilk adımıdır. Ürününüz harika çözümler sunabilir ancak kullanılabilir olmazsa tercih edilmez. UX Audit Call hizmetimizle ürününüzün kullanılabilirlik sorunlarını tespit ediyor ve bu sorunların çözülmesi için uygun aksiyonları belirlemenize yardımcı oluyoruz.

Daha Fazlasını Öğren
Kullanılabilir ürünler yaratmanıza yardımcı olalım.

Diğer Blog Gönderileri

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.