E-Ticaret Sitelerinde 10 Müşteri Deneyimi Hatası!

E-Ticaret de Müşteri Deneyimi Stratejileriniz ne kadar kuvvetli? Kullanıcılarınızı neyin harekete geçireceğini bulmak ve akılda kalıcı müşteri deneyimi sunabilmeniz için Ürün Doktoru sizleri bilgilendiriyor.

Check-Up Başlat

Örneğin, dijitalleşmenin yükselişi, çevrimiçi perakendecilerin çalışma şeklini değiştirdi. Bu çevrimiçi yaklaşım tüketiciler için alışverişi kolaylaştırmış olsa da, e-ticaret şirketleri için web sitesi optimizasyonu ve birden fazla dijital temas noktası üzerinden hizmet gibi benzersiz sorunları da beraberinde getirdi.

Sorunlara gelin birlikte bakalım:

1. Çevrimiçi kimlik doğrulama ihtiyacı

Bir ziyaretçi bir e-ticaret sitesine gittiğinde ve kaydolduğunda, bir şekilde bu kişinin satın almak isteyen yasal bir kişi olduğundan emin olmanız gerekir. Bu şekilde, gelir kaybına yol açabilecek sahte hesaplardan veya botlardan kaçınırsınız.

Çevrimiçi alışveriş yapanların bilgilerini doğrulamak için uygun adımları atın. Bir müşteri kaydolduğunda her zaman bir doğrulama bağlantısı gönderin. Ayrıca, sahte telefon numaralarını ve e-posta adreslerini belirlemek için otomasyonu kullanın ve posta kodlarının eyalet/şehir ile eşleşip eşleşmediğini kontrol edin.

2. Çok kanallı Müşteri deneyimi

Bir çevrimiçi perakendecinin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri, etkili bir çok kanallı müşteri deneyimi elde etmektir . Müşteriler, web siteniz, telefonunuz, e-postanız, sosyal medyanız, mağazanız ve daha fazlası gibi herhangi bir sayıda temas noktası aracılığıyla markanıza ulaşabileceklerini umuyorlar. Tüm bu temas noktalarının birleştirilmesi gerekiyor.

Çalışan, potansiyel müşteri ihtiyaçlarını düşünen ve doğru müşteri deneyimi teknolojisini uygulayan çok kanallı bir strateji oluşturmak . Bu tür e-ticaret zorluklarını çözmek için izlenmesi gereken birkaç adım.

  • Önemli kanalları tanımlayın . Müşterileriniz size nasıl ulaşıyor? Hangi kanalları tercih ediyorlar?
  • Bu kanalları entegre edin . Müşterilerle tercih ettikleri kanallar (telefon, e-posta, canlı sohbet, görüntülü arama, çevrimiçi yardım merkezleri veya uygulama içi mesajlaşma gibi) aracılığıyla konuşmak için müşteri deneyimi teknolojisini kullanın.
  • Bağlamı koruyun . Konuşmaları bilgilendirmek için etkileşim geçmişini kullanın.

3. Rekabet

E-ticaret en rekabetçi sektörlerden biridir. Maliyetler, hizmet, tedarik zinciri operasyonları ve daha fazlası gibi farklı parametrelerdeki varyasyonlar müşteriler için büyük bir fark yaratabilir. Müşteri tabanınızı elde etmek ve sürdürmek, kırılması en zor e-ticaret zorluklarından biridir.

Örneğin, rakiplerinizden biri bir teslimat uygulamasıyla ortaklık kurarsa, bu onların daha büyük bir pazar payı elde etmelerine yardımcı olabilir. Ve bu, fiyatlarınız veya ürünleriniz daha iyi olsa bile.

Dijital pazarlama stratejinizi geliştirmek için rakipler ve pazar hakkında kapsamlı araştırma yapın. . Müşteri sadakat programları olan çevrimiçi işletmelerin, bu programları sunmayanlara göre ortalama olarak yüzde 88 daha karlı olduğu hesaplanmıştır.

4. Farklı Satış Taktikleri Deneyin

E-ticaretteki en acil müşteri hizmetleri sorunlarından biri, modern müşteri beklentilerini yakalamaktır. Birçok şirket, müşteri davranışı ve satın alma kalıpları hakkında gerekli içgörüden yoksundur.

Ürünlerinizi Amazon ve eBay gibi önde gelen pazarlarda sunmayı düşünün. Bu e-ticaret siteleri zaten geniş bir alıcı ağına sahiptir, bu nedenle ürününüzü tanıtmak ve markalamak biraz daha kolay hale gelir.

Ayrıca, verilerinizi bölümlere ayırın. Ziyaretçi segmentasyonu, e-ticaret şirketlerinin müşteri yolculuklarına, geçmiş konuşmalara, coğrafi konuma, tarama davranışına, tavsiye sayfasına ve çok daha fazlasına dayalı olarak ziyaretçileri tanımlamasına ve onlarla iletişim kurmasına olanak tanır.

5. Alışveriş Sepetini Terk Etme

Alışveriş sepetini terk etme , büyük bir e-ticaret işi zorluğudur. E-ticaret devleri bile buna karşı bağışık değil.

Örneğin, tuğla ve harç ağır siklet Nordstrom bir e-ticaret portalı başlattığında , terkedilmiş sepetlerden e-ticaret satışlarında büyük fırsat kayıplarına tanık oldular. Sıkıcı ve hatalarla dolu ödeme süreci, müşterilerin satın alma ortasında kaçmasına neden oluyordu. Bu e-ticaret sorunu göz ardı edilemez. Nordstrom, ödemeyi çok daha kolay iki adımlı bir sürece dönüştüren yeni bir ödeme tasarımı bulmalıydı.

Alışveriş sepetinizi de yeniden tasarlamayı düşünün. Hataları veya gereksiz uzun formları kaldırın. Müşterilerin sıkıştıklarında kullanabilecekleri anında yardım araçları sunun . Görsel araçlar, ödeme işlemi sırasında müşteri sorgularının ele alınmasına da yardımcı olabilir. Örneğin, bir müşteri bir hesap oluşturmakta sorun yaşıyorsa, temsilcileriniz onlara bunun nasıl yapılacağını göstermek için bir birlikte göz atma oturumu başlatabilir .

Bu basit çözümü uygulamak, alışveriş sepeti dönüşüm oranınızı büyük ölçüde artırabilir.

6. Müşteri Sadakati

Müşteri güveni ve sadakati olmadan, işletmeniz zorlanmaya mahkumdur. Ancak, müşteri edinmek ve sürdürmek büyük çaba gerektirir.

E-ticaret işletmelerinin müşteri güveni ve sadakati oluşturmada zorluk yaşamasının nedenlerinden biri , genellikle satıcı ve alıcının birbirini tanımaması veya görememesidir. Bu, etkileşimleri daha az yakışıklı hale getirir.

Bu e-ticaret sorunu ancak zaman ve çabayla çözülebilir. Birden fazla işlemde, sonunda şirket bu güveni ve sadakati oluşturabilir. Öncelikle, çevrimiçi siparişten sevkiyata kadar müşteri hizmetleri süreçlerinizin etkili olduğundan emin olun. Ayrıca şunları da göz önünde bulundurun:

  • Web sitenizde adresinizi, telefon numaranızı, personel resimlerinizi, müşteri referanslarınızı ve güvenilirlik rozetlerinizi görüntüleme.
  • Değerli içerik oluşturma.
  • Müşteri hizmetlerini kârdan daha öncelikli kılmak.
  • Müşteri geri bildirimi istemek.
  • Sadakat programlarının rafine edilmesi.

7. Ürün İadesi ve Geri Ödeme

Online alışverişte müşterilerin karşılaştığı sorunlardan biri de ürün iadeleridir. comScore ve UPS tarafından yapılan bir anket, Amerikalı tüketicilerin yüzde 63'ünün bir satın alma yapmadan önce iade politikasını kontrol ettiğini ve yüzde 48'inin sorunsuz iade sunan perakendecilerle daha fazla alışveriş yapacağını gösterdi.

Ancak bir ürün iade edildiğinde, işletme nakliye ve itibar açısından ağır bir kayıp yaşar. Bu durumda nakliye maliyetleri, satıcılar için her zaman bir e-ticaret sorunu olmuştur.

İyi iade ve geri ödeme politikalarına sahip olmaktan kaçınamazsınız. Ancak politikalarınızı dikkatli bir şekilde oluşturabilir ve net bir şekilde iletebilirsiniz. Aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurun:

  • Şeffaf olun . Müşterilerin görmemesini umarak politikanızı asla saklamayın.
  • Düz İngilizce kullanın . Bu politikaların kültürel geçmiş veya eğitim düzeyi ne olursa olsun herkes tarafından anlaşılabilir olması önemlidir.
  • Beklentileri belirleyin . Ödemeler ve nakliye için farklı seçenekler sağlayın.
  • Personeli eğitin . Müşterilere etkili bir şekilde yardımcı olmak için iade politikalarınızı bilmeleri gerekir.
  • Müzikle yüzleşmeye hazır olun . Ürün yanlış gönderilirse müşteriyi mutlu etmek için ekstra çaba gösterin.

8. Fiyat ve Nakliye

Müşteri deneyimi tüketiciler için en önemli şey olmasına rağmen, çevrimiçi satıcılar sıklıkla fiyat konusunda da rekabet eder. Fiyat rekabeti özellikle küçük e-ticaret işletmelerini etkiler, çünkü orta ölçekli ve büyük rakipler genellikle ürünleri daha ucuza sunabilir.

Örneğin, Amazon ve Walmart gibi devler genellikle ülke genelinde dağıtılmış nakliye olanaklarına sahiptir. Depoları, siparişlerin en yakın tesisten sevk edilmesini sağlar. Böylece dağıtım maliyeti düşer ve siparişler çok hızlı gelir.

Bu, bir işi yapabilen veya bozabilen bu e-ticaret zorluklarından biridir. Rekabetçi bir pazarda başarılı olmak zordur, ancak envanteri sipariş karşılama depolarına dağıtmanın yollarını yine de bulabilirsiniz. Ayrıca son derece becerikli bir nakliyeci olabilir veya tüketicilerin başka yerde bulamayacağı bazı benzersiz ürünler bulabilirsiniz.

9. Perakendecilere ve Üreticiler

Birçok çevrimiçi mağaza, ürünleri toptancılardan veya distribütörlerden toptan satın alarak çevrimiçi olarak satar. Bu, e-ticaret için temel iş modelidir.

Ancak kısmen e-ticaretin giriş engelinin düşük olması nedeniyle, ürün üreticileri ve perakendeciler de doğrudan tüketicilere satış yapmaya başladılar. Ürünlerinizi satan şirket aynı zamanda rakibiniz de olabilir.

Örneğin, ABC Giysileri çevrimiçi pazar yerinize ve doğrudan kendi web sitesindeki tüketicilere satış yapar. Bazı üreticiler bile distribütörler oluşturarak senaryoyu daha da kötüleştiriyor.

Üreticilerin ürünleri doğrudan müşterilere satmasını engelleyemezsiniz, ancak denenmesi gereken birkaç taktik vardır:

  • Doğrudan müşterilere satış yapma olasılığı daha düşük olan üreticilere öncelik verin.
  • Satışları artırmak için ürünü daha düşük bir fiyata veya ek avantajlarla sunun.
  • Bunu sözleşmede belirleyerek üreticinin ürünü doğrudan müşterilere satmasını kısıtlayın. Her üretici için mümkün olmayacak ama bu şekilde daha küçüklerle çalışabilirsiniz.

10. Veri Güvenliği

Güvenlik sorunları kabus senaryolarına yol açabilir. Dolandırıcılar spam yayınlayabilir ve web sitelerine virüs bulaştırabilir. Potansiyel olarak müşterilerinizin telefon numaraları, kart detayları ve daha fazlasıyla ilgili gizli verilere erişebilirler.

Ancak tüketiciler ne yaptığınızı umursamıyorlar, onları tamamen korumanızı bekliyorlar. Güvenlik, e-ticaret zorluklarının bir parçası olarak görülmemelidir.

Sitenizin güvenli olduğundan emin olmak için işte bazı fikirler:

  • Kendi sunucularınızı yönetin.
  • Dosyaları aktarmak için ortak FTP kullanmayın
  • Siber güvenlik hizmetleri veya mühendisleri istihdam edin
  • Etkili doğrulama süreçlerine sahip olun

Ayrıca, herhangi bir geliştirici açık bir Wi-Fi ağındaki dosyaları kopyalarsa, şifreler ve diğer gizli veriler çalınabilir. Alışveriş sepetini sürekli güncelleyerek verilerin çalınma riskini en aza indirebilirsiniz.

Çoğu içerik yönetim sistemi, verilerini veri tabanında saklar. Geliştiriciler, çalınması durumunda verileri alarak düzenli aralıklarla yedeklemeler yapmalıdır.

Şiddetli e-ticaret rekabetinde hayatta kalmak olağanüstü stratejiler gerektirir. Tüm olası e-ticaret sorunlarını çözmeye hazır olun ve müşteri odaklı bir kültür oluşturmaya odaklanın. Bu şekilde, yalnızca müşteri hizmetleri sorunlarını ele almakla kalmaz, aynı zamanda müşterilerinizi neyin harekete geçirdiğini bulabilir ve onlara hatırlayacakları bir çevrimiçi alışveriş deneyimi sunabilirsiniz.

Kullanıcılara yönelik deneyimleri geliştirilmesine ihtiyacınız olabilir. Ürün Doktoru sizleri Check-Up başlatmaya davet ediyor. Ürününüz için ihtiyaçlar belirlenir ve uzmanlarımız tarafından bu ihtiyaçlara farklı bakış açılarıyla müşteri deneyiminiz üzerinden hızlı sonuçlar alabilirsiniz.

Ürün Doktoru İhtiyacına Birlikte Karar Verelim

Ürününüz için Check-up Yaptırın

Ürününüzün yardıma mı ihtiyacı var? Check-up paketlerimizle ilgili destek alın.

Online görüşme talebi oluşturun

Bu Yazıda Faydalanılan Kaynaklar

Girişimciler için Ücretsiz!

UX Kontrol Listesi

Girişimciler için hazırladığımız UX Kontrol Listesi şimdi yayında!
Kontrol Listesini indirerek girişiminizin UX ihtiyaçlarını önceliklendirin!

Kontrol Listesini Edinin

Mentörlerimizle Görüşün

En Hızlı Şekilde Ürününüzle İlgili Destek Alın!

İşlemleri tamamladıktan sonra en kısa sürede uzmanlarımızın uygun zamanı için bir bağlantı alacaksınız.

Mentörlerle Birebir Görüşün
No items found.

Servis Hakkında

Kısaca AR-GE olarak adlandırılan araştırma ve geliştirme çalışmaları sürdürülebilir olmak için finansal desteğe ihtiyaç duyar. İyi bir fikriniz ya da ürününüz olabilir ancak bu girişiminizin yatırımcılar tarafından anlaşılması ve gereken desteği alması için yeterli değildir. Bazen fikirlerinizin veya ürettiğiniz yeniliklerin test edilmesi ve profesyonel bir göz tarafından değerlendirilmesi gerekir. AR-GE Audit hizmetimizi tercih ettiğinizde inovasyon kapasitenizi ölçeriz ve fikirlerinize uygun finansman kaynaklarını belirlemenize yardımcı oluruz.

Daha Fazlasını Öğren
AR-GE destek potansiyelinizi keşfetmenize yardımcı olalım.

Servis Hakkında

SEO Audit, bir web sitesinin organik arama sonuçlarındaki sıralamasını iyileştirmek amacıyla söz konusu web sitesinin incelenmesidir. SEO Audit hizmetimiz sayesinde web sitenizin arama motorlarındaki performansını sınırlandırabilecek ve web sitenize gelen potansiyel nitelikli trafik miktarını azaltabilecek teknik sorunları ve sorunları belirlemek mümkündür.

Daha Fazlasını Öğren
Arama motoru optimizasyonu konusunda mevcut durumunuzu değerlendirelim.

Servis Hakkında

UX Audit, bir web sitesinin ya da uygulamanın eksiklerini belirlemeye ve kullanıcı deneyimini kusursuz hale getirmeye yardımcı olur.  UX Audit servisimizi tercih ettiğinizde uzmanlarımız, ürününüzün mevcut kullanıcı deneyimini değerlendirirler. Bu değerlendirmeyi yaparken hem kişisel tecrübelerini hem de Jacob Nielsen tarafından oluşturulmuş "Sezgisel Analiz Maddeleri"ni dikkate alırlar.

Daha Fazlasını Öğren
Kullanıcı deneyiminizi nasıl geliştirebileceğinizi öğrenin

Servis Hakkında

Ürününüzün ne kadar kullanılabilir olduğunu biliyor musunuz? Mükemmel bir kullanıcı deneyimi, ürününüzü başarıya ulaştırmanın ilk adımıdır. Ürününüz harika çözümler sunabilir ancak kullanılabilir olmazsa tercih edilmez. UX Audit Call hizmetimizle ürününüzün kullanılabilirlik sorunlarını tespit ediyor ve bu sorunların çözülmesi için uygun aksiyonları belirlemenize yardımcı oluyoruz.

Daha Fazlasını Öğren
Kullanılabilir ürünler yaratmanıza yardımcı olalım.

Servis Hakkında

Logonuzun tasarımından satış metninde seçtiğiniz kelimelere kadar insanların ürünleriniz hakkındaki görüşlerinizi etkileyen çok sayıda marka bilinci oluşturma yolu vardır. Brand Audit ise markanız için bir marka sağlığı denetimidir ve markalama konusundaki eksiklerinizi görerek işinizi başarıya ulaştırmanızda size yardımcı olur. Brand Audit hizmetimizi tercih ettiğinizde uzmanlarımız tarafından hazırlanmış marka strateji workshop’u uygulanarak belirli metriklere göre markanız değerlendirilir ve markanız için yol haritası çizilir.

Daha Fazlasını Öğren
Markanızın eksiklerini hızlıca öğrenin.

Diğer Blog Gönderileri

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.