Girişimcinin Satış Başarısı İçin Sosyal Kanıt!

Sosyal Kanıtın satış başarınızda etkili olduğunu biliyor muydunuz? Kullanıcıların %69'u ödeme yapmadan alışveriş sepetlerini terk ediyor. Kullanıcınızı yönlendirmenin ve referanslarınızı doğru sergilemenizin örneklerini Ürün Doktoru paylaşıyor.

Check-Up Başlat

Girişimcilerin sosyal kanıtı manipülatif olmayan ve otantik bir şekilde kullanmaları önemlidir. Bu yazıda, sosyal kanıtın kullanıcı deneyiminde nasıl kullanabileceğine dair noktalara dikkat çekeceğiz. Ürün Doktoru ile sosyal kanıta gelin birlikte bakalım!

Sosyal Kanıt Nedir?

Sosyal kanıt, web sitenizdeki dönüşümleri artırmanın güçlü bir yoludur. İnsanların başkalarının eylemleri ve deneyimlerinden etkilenme durumuna dayanarak güvenme ve harekete geçme olasılıklarının daha yüksek olduğu fikrini ifade eder. İncelemeleri, yorumları ve referansları kullanarak hedef kitlenizde güven oluşturabilir ve onları harekete geçmeye teşvik edebilirsiniz.

Sosyal kanıt aslında yeni bir kavram değildir. Keşif noktası 1935’te sosyal psikolog Muzafer Sherif tarafından bir deneyde tanımlandı.

Denekler karanlık bir odaya oturtularak kendilerinden birkaç metre ötedeki bir iğne deliğine bakmaları ve noktanın ne kadarlık aralıklarla hareket ettiğine yönelik tahmin etmeleri istendi. Baktıkları nokta aslında durağandı, ancak otokinetik etki (durağan nesnelerin karşılaştırılacak ikinci bir referans noktası olmadığında hareket ediyor gibi göründüğü gözlemi) insanları noktanın hareket ettiğine inandırdı.

Yaklaşık bir hafta sonra, deney bu kez gruplar halinde tekrarlandı. İnsanlardan bu sefer noktanın hareketiyle ilgili tahminlerini yüksek sesle söylemeleri istendi ve Muzafer Şerif, bu tahminler deneyin ilk bölümünde verdikleri tahminlerden çok farklı olsa bile, grubun tahminde bir araya gelme eğiliminde olduğunu gözlemledi. Deney daha sonra bireylerle kendi başlarına tekrarlandı ve tahminleri, kendi orijinal tahminlerinden ziyade grup çıktısıyla kalma eğilimindeydi.

Kısacası, sosyal kanıt, başkaları bizim için bir eylem sağladığında, muhtemel bir eylem rotasında yakınlaşacağımızı gösterdi. İnsanların diğer insanların eylemlerinden etkilendiği gösteren bu anlayışı, sosyal kanıtın birçok web sitesi ve uygulamanın kullanıcı deneyimine ve gerçek dünyaya dahil edilmesine yol açmıştır.

Sosyal kanıt, kullanıcı deneyimi tasarımında iki nedenden dolayı kullanılır:

  • Güvenilirlik Sağlamak: Başkaları bir kaynağı yararlı veya güvenilir bulursa, kaynağın kendimiz için yararlı veya güvenilir olabileceğine inanma olasılığımız daha yüksektir. Sitede veya üründe görüntülenen diğer insanlara olan bu inancın bir göstergesi, diğer kullanıcılar için güvenilirliği artırır. Örneğin bir konunun internette araştırmasını yapmak için aklımıza gelen ilk websitesini ele alalım. Düşünülen çıktıların çoğunluğu “Wikipedia” olacaktır.
  • Teşvik etmek. Bir Facebook sayfasına veya Twitter akışına abone olan çok sayıda insan, başkalarını da aynısını yapmaya teşvik edebilir. Bir şeyi çok sayıda insanın yapması, insanlara aynı şeyi yapmaları gerektiğinin psikolojik bir göstergesidir.

Sosyal kanıtın en etkili biçimlerinden biri incelemelerdir. Dimensional Research tarafından yapılan bir araştırmaya göre, tüketicilerin %90'ı olumlu çevrimiçi değerlendirmelerin satın alma kararlarını etkilediğini söylüyor. Hizmetinizden memnun müşterilerinizden web sitenizde veya Yelp ya da Google My Business gibi bir yorum sitesinde yorum bırakmalarını talep edebilirsiniz. Potansiyel müşterilerin görebilmesi adına değerlendirmelerinizi web sitenizde belirgin bir şekilde gösterdiğinizden emin olun.

Sosyal kanıtı toplarken ve görüntülerken, dönüşümleri artırmak için etkili bir şekilde kullandığınızdan emin olmak için bir stratejiye sahip olmanız önemlidir. İşte akılda tutulması gereken bazı en iyi uygulamalar:

Bu görselde işletme kullanıcılarının referansını iletmesi karşılığında bir hediye çeki veriyor Huron.

Kullanıcılarınızın değerlendirme, yorum ve referans bırakmalarını kolaylaştırın. Web sitenize veya e-posta yoluyla kolayca geri bildirim bırakmasına olanak tanıyan bir araç kullanmayı düşünebilirsiniz.

Amazon, bu örnekte sosyal kanıtı belirgin bir şekilde gösteriyor. Yorumları detaylıca inceleyebiliyorsunuz.

Sosyal kanıtı web sitenizde belirgin bir şekilde sergileyin. Sosyal Kanıtı ortaya çıkarmak adına ürün sayfalarına, ödeme sayfalarına ve web sitenizin diğer önemli alanlarına incelemeler ve referanslar yerleştirebilirsiniz.

Gitar öğrenmek isteyenleri buluşturan Fender, sosyal kanıtı görsellerle vurguluyor.

Sosyal kanıtlarınıza dikkat çekmek için tasarım öğelerini kullanın. Görsel kullanmak incelemelerden ve referanslardan alıntıları vurgulamaya yarayacaktır.

İşletmelerin stratejik başarı kazanmalarını sağlayan şirket Case Study Buddy, referanslarını doğrudan paylaşıyor.

Sosyal kanıtınızın gerçekçi olduğundan emin olun. Sahte incelemeler ve referanslar güvenilirliğinize zarar verebilir ve sonuç olarak dönüşümleri azaltabilir.

Zendesk, referanslara ve hikayelere ulaşabileceğiniz güncel sosyal kanıt çıktılarını web sitesinde yer veriyor.

Sosyal kanıt uygulamalarınızı düzenli olarak güncelleyin. Web sitenize düzenli olarak yeni incelemeler, yorumlar ve referanslar ekleyerek sosyal kanıtınızı taze ve güncel tutabilirsiniz.

Karşılaştığımız Popüler Sosyal Kanıt Örnekleri!

Amazon

Müşteri incelemeleri ve referansları, sosyal kanıtın en güçlü biçimlerinden biri olduğunu bahsettik. İnceleme bölümlerinde, farklı derecelendirmelerin dökümünü yayınlarlar, böylece ziyaretçiler, alıcıların çoğunluğunun satın aldıkları üründen memnun mu yoksa mutsuz mu olduğunu kolayca görebilir.

IMDB

IMDb ziyaretçileri, diğer sinemaseverlerin ilgilendikleri filmler hakkında ne söylediklerini öğrenmek için inceleme dizinlerine bakabilir ve sosyal kanıtın kullanımı, IMDB için, 250 milyon tekil ziyaretçiyle bugünün çevrimiçi olarak en iyi film inceleme sitesi haline getirdi.

ETSY

Etsy'de favorilere eklediğiniz ürünler için, arayüz "hayran" olan kişilerin sayısını ve kullanıcı adlarını gösteriyor. Etsy'deki mağazalar genellikle benzersiz veya sınırlı miktarda ürün içerir.

Dropbox

Dropbox, müşterilerinin deneyimlerini aktarmaları için Experience Dropbox alanı ile sosyal kanıtlarını güçlendiriyor. Farklı alanlardan hizmet alan kullanıcılarının hikayelerine web sitelerinde yer veriyor. Dropbox sosyal kanıtı tek bir yerde toplayarak dönüşüm yaratıyor.

{{key-1}}

Sosyal Kanıt Yönetiminde Yardımcı Araç: Testimonial

Websitenizin öne çıkmasındaki en önemli çıktılardan bir tanesi de referanslardır. Testimonial ile İşletmenize yönelik sosyal kanıtlarınızı tek bir yerden yönetebilirsiniz.  Sayfa bağlantısını e-posta, sosyal medya ve hatta SMS yoluyla kolayca paylaşım yapabilirsiniz.

Aynı zamanda Testimonial ile tüm referansları  için tek bir kontrol paneli ile yönetebilirsiniz. Sosyal medyada (örneğin Twitter, LinkedIn vb), video barındırma platformlarında (örneğin YouTube, Vimeo) ve diğer inceleme sitelerinde referanslarınız varsa, hepsini tek bir yere bağlayabilirsiniz.

Sonuç olarak, sosyal kanıt web sitenizdeki dönüşümleri artırmanın güçlü bir yoludur. Uygulamaları takip ederek, dönüşümleri artırmak ve işletmenizi büyütmek için sosyal kanıtı etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

{{book-1}}

Ürün Doktoru ile girişiminize yönelik kullanıcı deneyimine birlikte bakalım. Sosyal Kanıtı nasıl güçlendireceğini merak ediyorsan, hemen bir randevu oluşturabilir, girişimine yönelik uzman görüşmeni gerçekleştirebilirsin.

Ürün Doktoru İhtiyacına Birlikte Karar Verelim

Ürününüz için Check-up Yaptırın

Ürününüzün yardıma mı ihtiyacı var? Check-up paketlerimizle ilgili destek alın.

Online görüşme talebi oluşturun

Bu Yazıda Faydalanılan Kaynaklar

Girişimciler için Ücretsiz!

UX Kontrol Listesi

Girişimciler için hazırladığımız UX Kontrol Listesi şimdi yayında!
Kontrol Listesini indirerek girişiminizin UX ihtiyaçlarını önceliklendirin!

Kontrol Listesini Edinin

Mentörlerimizle Görüşün

En Hızlı Şekilde Ürününüzle İlgili Destek Alın!

İşlemleri tamamladıktan sonra en kısa sürede uzmanlarımızın uygun zamanı için bir bağlantı alacaksınız.

Mentörlerle Birebir Görüşün
No items found.

Servis Hakkında

UX Audit, bir web sitesinin ya da uygulamanın eksiklerini belirlemeye ve kullanıcı deneyimini kusursuz hale getirmeye yardımcı olur.  UX Audit servisimizi tercih ettiğinizde uzmanlarımız, ürününüzün mevcut kullanıcı deneyimini değerlendirirler. Bu değerlendirmeyi yaparken hem kişisel tecrübelerini hem de Jacob Nielsen tarafından oluşturulmuş "Sezgisel Analiz Maddeleri"ni dikkate alırlar.

Daha Fazlasını Öğren
Kullanıcı deneyiminizi nasıl geliştirebileceğinizi öğrenin

Diğer Blog Gönderileri

Key Information

Title
Explicabo quo perspiciatis nemo aliquid molestiae tempora. Provident beatae autem neque quia perspici
Visit Website

You May Need This Book

Title
Voluptatem dolore et quasi laborum aut quisquam harum ratione. Est pariatur qui dolores sint d
Visit Website

You May Need This Book

Title
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. at vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum
Download

You May Need This Book

Title
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. at vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum
Download

Key Information

Title
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. at vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum

Key Information

Title
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. at vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum

Key Information

Title
Explicabo quo perspiciatis nemo aliquid molestiae tempora. Provident beatae autem neque quia perspici

You May Need This Book

Title
Voluptatem dolore et quasi laborum aut quisquam harum ratione. Est pariatur qui dolores sint d