Başarılı Bir Landing Page için 7 Formül!

İyi tasarlanmış bir açılış sayfası dönüşümleri artırmak için çok önemlidir. Bu yazıda özetlediğimiz formülleri takip ederek iyi dönüşüm sağlayan bir açılış sayfası oluşturabilirsiniz. Nasıl bir açılış sayfasına ihtiyacınızın olduğuna dair sorularınızı Ürün Doktoru sizler için anlatıyor!

Check-Up Başlat

Ürün veya hizmetinize yönelik oluşturulan Landing Page(Açılış Sayfası) tasarımının ve içeriğinin başarılı olup olmamasında büyük bir fark yaratabilir. İyi tasarlanmış bir landing page dönüşümleri artırabilirken, kötü tasarlanmış bir landing page dönüşüme olumsuz etkileri olabilir.

Peki, son derece iyi dönüşüm sağlayan bir açılış sayfasını nasıl oluşturabilirsiniz? Ürün Doktoru, girişiminizin dönüşümünü hızlandıran önerileri paylaşıyor.

Landing Page Nedir?

Karmakarışık deneyime sahip bir açılış sayfasıyla karşılaştığınızı düşünelim. Bir kullanıcı olarak bu deneyim kararınızı nasıl etkiler? Açılış sayfanız kullanıcılarınız için bir sonraki adımı atmaya teşvik etmelidir. Bu aksiyona yönelik landing page tasarımınızı birinci öncelik haline getirebilirsiniz.

Kullanıcılarınız web sitenizde eyleme geçmesi için güven yaratmanız gerekir. Kullanıcının yaptığı eylem sonucu alacağı ödül net olmalı ve herhangi bir ekranda veya ortamda kolayca aksiyon alabilmelidir.

Her açılış sayfasının, açılış sayfasının neyi yönlendirdiğine bağlı olarak tasarımı kısıtlayan kendi amacı, işlevi ve hedef kitlesi vardır. Bu seçenekler, yaratıcılık patlamaları ve aynı zamanda sezgisel tasarım gerektirir.

Landing Page iki tür olarak karşımıza çıkar:

  1. Click-through: Tıklama açılış sayfası, ziyaretçileri genellikle bir form doldurmak veya ücretsiz deneme için kaydolmak gibi bir tür işlem yaptıktan sonra başka bir sayfaya veya web sitesine tıklamaya teşvik etmek için tasarlanmıştır. Bir tıklama açılış sayfasının amacı, ziyaretçileri müşterilere veya olası satışlara dönüştürmek yerine trafiği başka bir web sitesine veya sayfaya yönlendirmektir.
  2. Lead: Öte yandan, olası satış yaratma açılış sayfası, ziyaretçilerin adları, e-posta adresleri ve telefon numaraları gibi iletişim bilgilerini yakalamak için tasarlanmıştır. Potansiyel müşteri yaratma açılış sayfasının amacı, işletmenin daha sonra takip edebilmesi için iletişim bilgilerini toplayarak ziyaretçileri potansiyel müşterilere dönüştürmektir. Tipik olarak, ziyaretçinin ayrıntılarını doldurabileceği bir form içerir.

Her iki tür açılış sayfası da önemlidir ve farklı durumlarda etkili olabilir. Neil Patel'e göre, yüksek dönüşüm sağlayan bir açılış sayfası oluşturmanın belirli bir formülü var. Bu formülü adım adım takip ederseniz, daha iyi sonuçlar elde edeceğinizi görebilirsiniz. Ürün doktoru formülün yedi unsurunu sizlere açıklıyor:

1. Başlık

"Mükemmel ekip çalışması, dijital bir genel merkezle başlar" sloganıyla Slack

Değer önerinizi belirten ve okuyucunun dikkatini çeken açık ve özlü bir başlık kullanıcınız ve landing page dönüşümünüz için önemlidir. Başlığınızın görünebilir olduğundan, bir açıklama yaptığından, kısa ve öz olduğundan ve ideal olarak en fazla yedi ila sekiz kelime içerdiğinden emin olun. Başlığınız çok uzunsa veya değer önerinizi açıkça belirtmiyorsa, okuyucunuzun dikkatini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

2. Görsel

Başlığı okuduktan sonra kullanıcının dikkatini çekecek görsel bir unsur bulunmalıdır. Bu, ürününüzün bir resmi, sizin veya ekibinizin vesikalık fotoğrafı ya da ürün veya hizmetinizin nasıl çalıştığını gösteren bir video olabilir. Görsel odağınız ne kadar yüksek kalitede olursa, o kadar iyi dönüşüm oranı yakalarsınız.

3. Ürün ve Hizmet Faydaları

Sunduğu hizmetin faydalarını açıklayan Lemonade.com

Ürün veya hizmetinizin özelliklerini ana hatlarıyla belirtmek önemlidir, ancak asıl önemli olan faydalara odaklanmaktır. Kullanıcılarınız ürün veya hizmetleri özelliklerinden dolayı değil, faydalarından dolayı satın alırlar.

Kullanıcılarınızın karşılaştığı sorunları belirlediğinizden emin olarak, ürün veya hizmetinizin bu sorunlara nasıl bir çözüm sağladığını açıklabilirsiniz. Sadece çözdüğünüz sorunları sıralamayın, çözümünüzün okuyucuya nasıl zaman, para veya emek tasarrufu sağlayacağını da belirtebilirsiniz.

4. Eylem Çağrısı

Kullanıcıya eyleme geçmesini sağlayan dönütleriyle Taboola.com

Açılış sayfanızın amacı, ister satın alma ister bir form doldurma veya e-posta listenize abone olma olsun, kullanıcınızın bir eylemde bulunmasını sağlayın. Okuyucuya tam olarak ne yapmasını istediğinizi söyleyen net ve spesifik bir eylem çağrısı sunduğunuzdan emin olun. Kafa karıştırıcı olabileceği ve dönüşümleri azaltabileceği için sayfaya birden fazla eylem çağrısı yapmayın. Bunun yerine, belirli bir eyleme odaklanın ve okuyucunun bu eylemi gerçekleştirmesini kolaylaştırın.

5. Referans

Müşteri referanslarıyla güçlü bir sosyal kanıt yaratan Wag Walking

Kullanıcılarınızın ürün veya hizmetinizle olumlu deneyimler yaşadığını göstermek için müşteri referansları gibi sosyal kanıtlar kullanın. Sosyal kanıt, açılış sayfanızdaki dönüşümleri artırmaya yardımcı olabilecek güçlü bir araçtır. Müşteri referansları, vaka çalışmaları veya ürün ya da hizmetinizle başarıya ulaşmış diğer örnekleri ekleyerek kullanıcınıza başkalarının olumlu deneyimler yaşadığını ve ürün ya da hizmetinizin denemeye değer olduğunu gösterebilirsiniz.

6. Kolay Yönlendirme

Yönlendirme ile kullanıcıyı eyleme geçiren Shopify

Kullanıcının satın alma veya form doldurma gibi istenen eylemi gerçekleştirmesi için bir form veya başka bir yöntem. Açılış sayfanızın amacı, ister satın alma ister bir form doldurma ya da e-posta listenize abone olma olsun, okuyucunun bir tür eylemde bulunmasını sağlamalısınız. Kullanıcının bu eylemi gerçekleştirmesi için açık ve kullanımı kolay bir yöntem sağladığınızdan emin olun.

7. Navigasyon

İyi tasarlanmış bir navigasyon ile ek bilgileri kullanıcıya sunan Punkave.com

Kullanıcınız ürününüz veya hizmetiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsa, navigasyon menünüz aracılığıyla ek bilgilere kolayca ulaşabilmelidir. Menünüzün anlaşılır ve kullanımı kolay olduğundan emin olun. Ana sayfanıza ürün veya hizmet sayfalarınız ve iletişim bilgileriniz gibi ilgili sayfalara bağlantılar ekleyebilirsiniz.,

Bu yedi unsuru takip ederek son derece iyi dönüşüm sağlayan bir açılış sayfası oluşturabilirsiniz. Unutmayın, önemli olan değer önerinizi net bir şekilde ifade etmek, okuyucunun dikkatini çekmek için görsel bir odak kullanmak, ürün veya hizmetinizin özelliklerini ve faydalarını özetlemek, tek ve odaklanmış bir harekete geçirici mesaj sunmak, başkalarının ürün veya hizmetinizle olumlu deneyimler yaşadığını göstermek için sosyal kanıt kullanmak, okuyucunun harekete geçmesi için net ve kullanımı kolay bir yöntem sunmak ve okuyucunun ek bilgi bulmasına yardımcı olmak için bir gezinme menüsü kullanmaktır.

Ürün Doktoru ile girişiminize yönelik kullanıcı deneyimine birlikte bakalım. Landing Page’i nasıl güçlendireceğini merak ediyorsan, hemen bir randevu oluşturabilir, girişimine yönelik uzman görüşmeni gerçekleştirebilirsin.

Ürün Doktoru İhtiyacına Birlikte Karar Verelim

Ürününüz için Check-up Yaptırın

Ürününüzün yardıma mı ihtiyacı var? Check-up paketlerimizle ilgili destek alın.

Online görüşme talebi oluşturun

Bu Yazıda Faydalanılan Kaynaklar

Girişimciler için Ücretsiz!

UX Kontrol Listesi

Girişimciler için hazırladığımız UX Kontrol Listesi şimdi yayında!
Kontrol Listesini indirerek girişiminizin UX ihtiyaçlarını önceliklendirin!

Kontrol Listesini Edinin

Mentörlerimizle Görüşün

En Hızlı Şekilde Ürününüzle İlgili Destek Alın!

İşlemleri tamamladıktan sonra en kısa sürede uzmanlarımızın uygun zamanı için bir bağlantı alacaksınız.

Mentörlerle Birebir Görüşün
No items found.

Servis Hakkında

UX Audit, bir web sitesinin ya da uygulamanın eksiklerini belirlemeye ve kullanıcı deneyimini kusursuz hale getirmeye yardımcı olur.  UX Audit servisimizi tercih ettiğinizde uzmanlarımız, ürününüzün mevcut kullanıcı deneyimini değerlendirirler. Bu değerlendirmeyi yaparken hem kişisel tecrübelerini hem de Jacob Nielsen tarafından oluşturulmuş "Sezgisel Analiz Maddeleri"ni dikkate alırlar.

Daha Fazlasını Öğren
Kullanıcı deneyiminizi nasıl geliştirebileceğinizi öğrenin

Diğer Blog Gönderileri

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.