İlgi Çekici Yorumlar Bölümü Nasıl Tasarlanır?

Kullanıcı deneyimini geliştirmek için yorum bölümlerini düzenlemek, çevrimiçi iletişimin çok önemli bir yönü haline geldi. Ürün Doktoru, etkili yorum bölümleri tasarlamak için bazı temel ilkeleri ve en iyi uygulamaları keşfetmenize olanak sağlıyor.

Check-Up Başlat

Kullanıcılarınıza ilgi çekici yorumlar bölümü tasarlamak ve yorum yapmaya teşvik etmek, topluluk duygusu oluşturmak için önemlidir. Yorumlar bölümünü tek bir akış halinde düz bir görünüm sunmak, yorumların hızlıca taranabilmesini ve sohbetin takip edilmesini sağlar. Peki, mobil deneyiminiz buna uygun mu?

Birçok kullanıcı internete mobil cihazlardan erişmektedir, bu nedenle küçük bir ekranda gezinmesi kolay, mobil uyumlu bir ileti dizisi görünümü tasarlamak çok önemlidir. Ürün Doktoru kullanıcı dostu bir yorumlar bölümü tasarlamanız için ipuçlarını izlerle paylaşıyor

Yorum Görünümlerini Şekillendirin!

Yorum Bölümü, genellikle tasarımda gözden kaçan bir parçadır. Ancak iyi bir yorum bölümü tasarımına sahip olmak için yaptığınız geliştirmeler sizi rakiplerinizden ayırabilir. Düzenli ziyaretçiler elde etmek, kullanıcılarınızın fikirlerine önem verdiğinizi hissettirmekle başlar. Yorumları nasıl şekillendirdiğiniz, ziyaretçilerin genel algısı üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

Buna ek olarak, kullanıcıların yorumları önizlemesi ve filtreleme seçeneğine izin vermek yorumları daha okunabilir hale getirmeye yardımcı olabilir. Yalnızca yanıtlama ve beğenme gibi en çok ihtiyaç duyulan eylemlerin gösterilmesi de tasarımın temiz ve basit kalmasına yardımcı olur. Daha uzun yorumların kısaltılması, yorum bırakma eylemini birincil eylem haline getirmek güçlü bir çevrimiçi topluluk oluşturmanın parçasıdır. Daha iyi tasarımlar oluşturmanız için yorum görünümlerini inceleyelim.

1. Düz Görünüm:

Google Play Store yorumları tek bir liste halinde görünür.

Düz görünüm, yorumları herhangi bir hiyerarşi veya girinti olmadan tek bir liste halinde görüntülenmesini sağlar. Bu görünümde yorumların görüntülenmesi basit ve taraması kolaydır, kullanıcıların yorumları hızlı bir şekilde okumasına ve sohbete katılmasına olanak tanır.

Ancak, özellikle birden fazla kullanıcının birbirine yanıt verdiği durumlarda, bir tartışmayı takip etmek veya belirli bir yorumun bağlamını anlamak daha zor olabilir. Yorum yapanların birbirlerine değil de doğrudan makaleye yanıt vermesiyle daha çok ilgileniyorsanız, düz görünümüne sahip olmak daha mantıklıdır.

2. Diyalog Görünüm:

Slack, yorumları zamanına göre düzenleyerek kendi alt başlığını yaratır.

Diyalog görünüm, yorumları hiyerarşik bir yapıda düzenler ve bir yoruma verilen yanıtlar orijinal yorumun altında girintili olarak gösterilir. Bu görünüm kullanıcıların bağlamı görmesini ve bir konuşmanın akışını daha kolay takip edilmesini sağlıyor. Ancak bu görünümde, yorumlar arasında tarama yapmak ve aradığınız belirli bir yorumu bulmak daha zor olabilir.

3. Mobil İleti Dizisi Görünümü:

Zova, yorum bölümü görünümü mobil optimizasyonuna sahiptir.

Mobil ileti dizisi görünümü, ileti dizisi görünümüne benzer ancak mobil cihazlar için optimize edilmiştir. Büyük metinlere, simgelere ve dokunması kolay düzenlere odaklanarak görsel olarak daha çekici olacak şekilde tasarlanır.

4. Seçilen Yorumları Önizleyin:

Airbnb, yorumların hızlıca taranmasını sağlayan bir arayüzü bulunur.

Önizleme özelliği, kullanıcıların seçilen bir yorumun tamamını okumak için üzerine tıklamadan önce özetini okumalarını sağlar. Bu özellik, kullanıcıların yorumları hızlıca taramasını ve hangilerini tam olarak okumak istediklerine karar vermelerini sağlar.

5. Yorumlarda Yanıtları Daraltın:

Instagram, gönderi altına gelen yorumların takip edilmesi kolaydır.

Başka bir yoruma yanıt niteliğinde olan yorumlar karmaşaya neden olabiliyor. Ancak yanıtları uygun bir görüm ile daraltırsanız kullanıcılarınız ana tartışmaya odaklanabilir ve yalnızca yanıtları görmek istediklerinde genişletebilirler. Yorum bölümünü daha düzenli tutulmasına ve kullanıcıların yorumlarının daha kolay taramasına yardımcı olabilir.

6. Kullanıcıların Yorumları Taramasına Yardımcı Olun:

Feefo, yorumların kolay taranmasına filtreleme sistemi ile yardımcı olur.

Bir yorum bölümünün temel zorluklarından biri, kullanıcıların çok fazla metin ile karşılaşması ve aradıkları bilgileri bulamamalarıdır. Kullanıcıların yorumları taramasını kolaylaştırmak için anahtar kelimeleri vurgulamak, farklı yorum türleri için farklı metin boyutları veya renkler kullanmak ya da farklı yorum türlerini temsil etmek için resimler veya simgeler kullanmak gibi tekniklerden faydalanabilirsiniz. Ayrıca, kullanıcıların belirli yorumları bulmalarını sağlamak için bir arama çubuğu veya filtreleme özelliğini kullanabilirsiniz.

7. Yalnızca En Çok İhtiyaç Duyulan Eylemleri Gösterin:

Nike, arayüzünü basit tutmakla birlikte kullanıcılara farklı eylemler sunuyor.

Bir yorumlar bölümü tasarlarken, kullanıcıların yorumlara yanıt vermek, kendi yorumlarını düzenlemek veya uygunsuz içeriği bildirmek gibi yapmak isteyebilecekleri farklı eylemleri göz önünde bulundurmak önemlidir.

Ancak, kullanıcıları çok fazla seçenekle bunaltmamak da gerekir. Yalnızca en çok ihtiyaç duyulan eylemleri göstermek, kullanıcıların tamamlamaları gereken göreve odaklanmalarına yardımcı olurken kullanıcı arayüzünü temiz ve basit tutmalısınız.

8. Yorumları Parçalar Halinde Gösterin:

Bırch&Maple, yorumları parçalı bir görünümle sunarak "devamını oku" seçeneğini bulunduruyor.

Popüler ve tartışmalı gönderiler binlerce yorum toplayabilir. Yorum sayfasını düzenli ve düzenli tutmak için yorumları parçalar halinde gösterebilirsiniz.  Örneğin, bir seferde yalnızca belirli sayıda yorum gösterebilir ve kullanıcılara ek yorumları görüntülemeleri için bir "daha fazla yükle" butonu sağlayabilirsiniz.

Bu, sayede kullanıcılarınız okumaları gereken bilgiye sahip olmakla birlikte odaklanmalarını kolaylaştırabilirsiniz.

9. Uzun Yorumları Kısaltın:

Google Maps, yorumların daha fazlasını görmek için tercihi size bırakıyor.

Daha uzun yorumları görüntülerken tasarım düzenini bozmayarak kısaltabilirsiniz. “Daha Fazla Oku” butonu ekleyerek kısaltılan yorumun tamamının görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede tasarım düzenini optimize ederek kullanıcılarınız için bunaltıcı bir his uyandırmazsınız.

10. Kullanıcıların Yorumları Paylaşmasına İzin Verin:

Reddit, kullanıcı yorumlarının farklı platformlarda paylaşılmasına olanak tanıyor.

Kullanıcıların yorumlarını farklı platformlarda -sosyal ağlar gibi- paylaşmasına ve web sitesine daha fazla etkileşim getirmesine olanak tanır. Bu özellik, kullanıcıların düşüncelerini, bakış açılarını ve geri bildirimlerini arkadaşları ve aileleriyle paylaşmalarını sağlamak tartışmanın erişimini artırır ve potansiyel olarak web sitesine daha fazla kullanıcı kazandırır.

11. Yorum Bırakmayı Birincil Eylem Haline Getirin:

Twitter, birincil eylem olarak yorum bırakmayı ele alır.

Yorumlar bırakmak mevcut olan birincil ve en belirgin eylem olmalıdır. Yorum bırakmayı açık ve anlaşılabilir bir şekilde öne çıkarmak, kullanıcıların bu eylemi gerçekleştirme olasılığını artırır.

Kullanıcılar yorumlarını bıraktıklarında, diğer yorumları okuma ve etkileşime geçme olasılıkları artar ve bu da web sitesindeki tartışmaların büyümesini teşvik eder.

12. Etiketlemelere İzin Verin:

Facebook, etiketleme özelliği sayesinde gönderilerin farklı kullanıcılara ulaşmasını sağlıyor.

Kullanıcıların yorumlarda diğer kullanıcıları etiketlemelerine izin vermek sadece tartışmayı daha etkileşimli hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda bir topluluk duygusunu da teşvik eder. Kullanıcıların birbirleriyle etkileşime geçmesine ve tartışmaya yeni kullanıcıların katılmasına olanak tanır.

Ayrıca kullanıcıların başkalarına yanıt vermesine ve tartışmayı daha dinamik hale getirebilir. Bir yorumda birinden bahsedildiğinde, kullanıcı tartışmaya katılmaya teşvik eden bir bildirim almalıdır.

Yorum bölümünüz kullanıcı dostu olmalı ve katılmaya teşvik etmelidir. İyi yorum bölümü tasarımı tek başına muhtemelen size bir gecede tonlarca yorum getirmezken, kötü tasarlanmış bir yorum bölümü okuyucularınızın yorum yapmasını engelleyebilir.

Ürün Doktoru ile girişiminize yönelik kullanıcı deneyimine birlikte bakalım. Yorum bölümünü nasıl güçlendireceğini merak ediyorsan, hemen bir randevu oluşturabilir, girişimine yönelik uzman görüşmeni gerçekleştirebilirsin.

Ürün Doktoru İhtiyacına Birlikte Karar Verelim

Ürününüz için Check-up Yaptırın

Ürününüzün yardıma mı ihtiyacı var? Check-up paketlerimizle ilgili destek alın.

Online görüşme talebi oluşturun

Bu Yazıda Faydalanılan Kaynaklar

Girişimciler için Ücretsiz!

UX Kontrol Listesi

Girişimciler için hazırladığımız UX Kontrol Listesi şimdi yayında!
Kontrol Listesini indirerek girişiminizin UX ihtiyaçlarını önceliklendirin!

Kontrol Listesini Edinin

Mentörlerimizle Görüşün

En Hızlı Şekilde Ürününüzle İlgili Destek Alın!

İşlemleri tamamladıktan sonra en kısa sürede uzmanlarımızın uygun zamanı için bir bağlantı alacaksınız.

Mentörlerle Birebir Görüşün
No items found.

Servis Hakkında

Bilinen bir yanılgının aksine Kullanıcı Arayüzü (UI), uygulamanızın veya web sitenizin sadece ne kadar güzel olduğuyla ilgili değildir, kullanıcı etkileşimini anlamak ve geliştirmekle ilgilidir. UI Audit, ürünün kendisini görsel dilde nasıl ifade ettiğine odaklanır ve hangi yönlerinin eksik olduğunu tespit eder.

Daha Fazlasını Öğren
Arayüz tasarımınızı değerlendirelim.

Diğer Blog Gönderileri

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.