Müşterilerinize Ulaşırken Farklı Deneyimler Yaratın!

Günümüzün rekabetçi iş ortamında, e-posta pazarlama yoluyla olağanüstü bir müşteri deneyimi sunmak maalesef tek başına yeterli değil. Ürün Doktoru bu yazıda abonelerinizle daha anlamlı ve kişiselleştirilmiş deneyimler yaratmanız hakkında ipuçlarını paylaşıyor.

Check-Up Başlat

E-posta her ölçekten işletme için güçlü bir araç olmaya devam ediyor. Bir araştırma anketine göre, küçük işletmelerin %64'ü müşterilere ulaşmak için e-posta kullanıyor ve B2B pazarlamacılarının %81'i bunun de e-posta pazarlamasının en çok kullandıkları içerik pazarlama biçimi olduğunu söylüyor.

Öngörülen pazarlama verilerinde, 2025 yılında günlük 4,6 milyar e-posta kullanıcısına ulaşılaşılması bekleniliyor. Ürün Doktoru, bu yazıda içeriğinizi e-posta yoluyla nasıl farklı şekillerde kullanıcıyla buluşturacağınızı anlatıyor.

Etkileşim Deneyimle Nasıl Birleşir?

E-posta kullanıcılarınızı müşteriye dönüştürmenin yolu, hedef kitlenizi ele alarak kişiselleştirilmiş e-posta kampanyaları yaratmaktan geçiyor. E-posta listelerinizi segmentlere ayırarak ve mesajları belirli müşteri gruplarına göre uyarlayarak gönderimlerinizin alaka düzeyini arttırabilirsiniz. E-posta gönderilerinize işletmenizin web sitesine yönlendiren bağlantılar ekleyerek eyleme geçmemiş web sitesi ziyaretçilerine özel teklifler sunabilirsiniz.

Ayrıca, e-posta kampanyalarının iyi tasarlanmış ve görsel olarak çekici olduğundan emin olmak önemlidir. Net ve tutarlı bir tasarım düzeniyle birlikte mesajın kolay okunup anlaşıldığından emin olun. E-postaya net bir harekete geçirici mesaj eklemek, alıcıların ister bir web sitesini ziyaret edenlerin, ister satın alma işlemi yapanların veya daha fazla bilgi edinmek isteyenlerin, harekete geçme olasılığını artırmaya yardımcı olabilir.

Unutmayın! E-posta pazarlamanızın gizlilik yasa ve yönetmeliklerine uygun olması gerekiyor. Örneğin, abonelikten çıkma düğmeniz olmalı ve e-posta gönderimlerinizi yalnızca almayı tercih eden kişilere gönderdiğinizden emin olmalısınız.

Müşterileri rahatsız etmeden veya web sitenizde geçirdikleri zamanı kesintiye uğratmadan iyi bir deneyim sunmanız için yardımcı olacak uygulamalara birlikte bakalım.

1. Müşteri Davranışlarını Anlamak için Web Sitesi Analizlerini Kullanın:

Klipfolio, tüm Sosyal Medya KPI’larını tek bir yerden takip etmenizi sağlıyor.

Müşterilerin web sitenizi nasıl kullandığını anlamak, onlara ulaşmak için en iyi zamanı ve yeri belirlemenize yardımcı olabilir. Web sitenizde ne kadar zaman geçirdikleri ve hangi sayfaları ziyaret ettikleri gibi müşteri davranışlarını izlemek için web sitesi analiz araçlarını kullanabilirsiniz.

2. Kişiselleştirilmiş Mesajlar Kullanın:

Sephora, e-posta gönderimlerini hedef kitlesine göre kişileştiriyor.

Kişiselleştirilmiş e-posta gönderimlerinin müşteriler tarafından iyi karşılanma olasılığı daha yüksektir. E-posta listenizi segmentlere ayırın ve mesajları web sitenizdeki davranışlarına göre belirli müşteri gruplarına göre uyarlayarak dönüşüm sağlayabilirsiniz.

3. Zamanlama Çok Önemlidir:

Think with Google, posta gönderimlerini genellikle ülke saatine göre yapar. Örneğin Türkiye’de bu aralık sabah ve öğle saatlerini içerir.

Müşterinin zamanına ve tercihlerine saygı gösterin ve uygunsuz zamanlarda ulaşmaktan kaçının. Örneğin, yoğun saatlerde e-posta göndermekten kaçının ve alıcının saat dilimine dikkat edin.

4. Kolay Bir Yol Sağlayın:

The Hustle, e-postaları için aboneliği iptal etme seçeneğini kullanıcıya verir.

Müşterilerinizin mutlaka iletişim aboneliğinizi iptal etme seçeneğine kolaylıkla ulaşabilmelidir. Tüm e-postalarınıza abonelikten çıkma bağlantısı eklediğinizden emin olun ve abonelikten çıkma taleplerini kolaylaştırın.

5. Web Sitenizi Stratejik Olarak Kullanın:

Judy, özel teklifleri ve müşteriye sunduğu kuponları kullanıcıları web sitelerinde gezinirken karşılarına çıkarıyor.

Web sitesiniz özel bir teklifi tanıtmak için yararlı olabilir. Ancak yanlış zamanda ortaya çıkmadığından emin olun. Müşterilerin web sitenizle en çok ne zaman etkileşime geçtiğini belirlemek için analiz araçlarını kullanabilirsiniz.

6. Şeffaf Olun ve Değer Sağlayın:

Greenpeace, imza kampanyası için değer sağlıyor.

Müşterilerin iletişimlerinize kaydolmaktan ne bekleyebilecekleri konusunda açık ve şeffaf olun ve gönderdiğiniz e-postaların alıcıya değer sağladığından emin olun.

Bu en iyi uygulamaları takip ederek müşterilere hem etkili hem de zamanlarına ve tercihlerine doğru bir şekilde ulaşabilirsiniz. Unutmayın ki, güven ve saygıyı korumak için müşterilerin tercihlerini takip etmek ve bunlara saygı duymak önemlidir.

Sonuç olarak, e-posta hala geniş bir kitleye sahip güçlü bir pazarlama aracıdır. İşletmeler, hedefli ve kişiselleştirilmiş e-posta kampanyaları kullanarak, web sitesi trafiğini artırarak ve net harekete geçirici mesajlar içeren görsel olarak çekici e-postalar oluşturarak e-posta kullanıcılarını müşteriye dönüştürme şanslarını artırabilirler. Yasa ve yönetmeliklere uymak da önemlidir.

Mevcut stratejinizde etkileşimi arttırmak için mesajlarınıza belli öğeler ekleyebilirsiniz. Görsel olarak videolar, GIF ve Fotoğraflar farklı deneyimler yaratmanız için yardımcı olacaktır. Abonelerinize sadece indirim yapmak yerine meraklarını uyandırabilirsiniz.

Ürün Doktoru ile girişiminize yönelik kullanıcı deneyimine birlikte bakalım. Mevcut stratejinizi nasıl güçlendireceğini merak ediyorsan, hemen bir randevu oluşturabilir, girişimine yönelik uzman görüşmeni gerçekleştirebilirsin.

Ürün Doktoru İhtiyacına Birlikte Karar Verelim

Ürününüz için Check-up Yaptırın

Ürününüzün yardıma mı ihtiyacı var? Check-up paketlerimizle ilgili destek alın.

Online görüşme talebi oluşturun

Bu Yazıda Faydalanılan Kaynaklar

Girişimciler için Ücretsiz!

UX Kontrol Listesi

Girişimciler için hazırladığımız UX Kontrol Listesi şimdi yayında!
Kontrol Listesini indirerek girişiminizin UX ihtiyaçlarını önceliklendirin!

Kontrol Listesini Edinin

Mentörlerimizle Görüşün

En Hızlı Şekilde Ürününüzle İlgili Destek Alın!

İşlemleri tamamladıktan sonra en kısa sürede uzmanlarımızın uygun zamanı için bir bağlantı alacaksınız.

Mentörlerle Birebir Görüşün
No items found.

Servis Hakkında

SEO Audit, bir web sitesinin organik arama sonuçlarındaki sıralamasını iyileştirmek amacıyla söz konusu web sitesinin incelenmesidir. SEO Audit hizmetimiz sayesinde web sitenizin arama motorlarındaki performansını sınırlandırabilecek ve web sitenize gelen potansiyel nitelikli trafik miktarını azaltabilecek teknik sorunları ve sorunları belirlemek mümkündür.

Daha Fazlasını Öğren
Arama motoru optimizasyonu konusunda mevcut durumunuzu değerlendirelim.

Diğer Blog Gönderileri

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.