Etkili Kayıt ve Giriş Sayfası Nasıl Tasarlanır?

Etkili bir kayıt ve oturum açma sayfası oluşturmak, kullanıcı erişimi için bekçi görevi görür. Bu sayfaların tasarımı, kullanıcı deneyimi üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir ve ürününüzün başarısını belirleyebilir. Bu yazıda, Ürün Doktoru sizlere etkili bir kayıt ve giriş sayfası tasarlarken dikkate alınması gereken temel unsurları belirtiyor.

Check-Up Başlat

Bir web sitesine girdiğinizde, Kayıt Olma veya Giriş deneyiminiz sizler için ne kadar önemli?  Kayıt ve Giriş sayfalarını tasarlamak, UX tasarımcıları arasında basit bir iş olarak kabul edilir ancak küçük ayrıntıları göz ardı etmek uygulamanızın genel deneyimini mahvedebilir.

Sorunsuz ve verimli bir süreç dönüşüm ve elde tutma oranlarını artırabilirken, engeller ve hayal kırıklıkları kullanıcıları uzaklaştırabilir. Ürün Doktoru bu yazıda, kullanıcılarınızın bakış açısın içeren etkili Kayıt ve Giriş sayfaları tasarlamaya yönelik ipuçlarını sunuyor.

Kayıt ve Giriş Sayfası Tasarımının Önemi!

Kullanıcılarınızın sitenize uğradığı zaman kayıt yaptırması güveni gösteren ilk adımdır. Bir siteye kaydolmak, kullanıcıların işletmenizle olduğu kadar sitenizle kurmak istediği bir ilişkinin başlangıcı olarak temsil edilir.

Basit ve kolay bir deneyime ek olarak güvenilir ve güvenli bir süreç elde eden kullanıcılarınız, sitenizde bilgilerini paylaşma konusunda tereddüt yaşamazlar. Ayrıca, kullanıcılarınızın sitenizi her ziyaret edişlerinde oturum açmaları gerekebilir. Bu gerekçe sancılı bir deneyim sunmayan ve giriş yapmak için birkaç adımı kolayca takip edebilecekleri basit bir giriş sayfasına olan ihtiyacınızı gündeme getiriyor.

Aşağıda, siteniz için basit ve verimli bir ilk dönüşüm süreci tasarlamanıza yardımcı olacak uygulamaları birlikte inceleyelim.

1. Kayıt İşlemini Tek Sayfada Tutun:

Nike, yeni üyeler için oluşturduğu kayıt işlemini tek bir sayfada sunuyor.

Kayıt sürecine fazladan adımlar veya sayfalar eklemek kullanıcılar için uğraştırıcı olabilir, bu durum web sitenizi terk etme olasılıklarını arttırır. Uğraşı minimize etmek için, kayıt işlemini minimum sayıda gerekli alan içeren tek bir sayfada tutun. Mümkünse, kullanıcıları yeni bir sayfaya yönlendirmek yerine formu mevcut sayfaya yerleştirin.

2. Kayıt İşlemini Basit ve Hızlı Hale Getirin:

FARFETCH kısa bir süreç ile kayıt veya giriş yapmanıza olanak sağlıyor.

Bir web sitesine kayıt olacaksınız uzun formlar doldurmak sizi nasıl hissettirir? Kayıt sürecini olabildiğince hızlı ve kolay hale getirmeniz kullanıcılarınıza iyi bir deneyim kazandırır. Gereksiz girdileri kaldırın ve süreci hızlandırmak için otomatik doldurma veya akıllı form alanları kullanmayı düşünün.

3. Giriş ve Kayıt İçin Ayrı Sayfalar Kullanın:

İKEA, Giriş veya Kayıt işlemi için kullanıcılarına ayrı sayfalar oluşturmakla birlikte açıklayıcı bir yönerge sunuyor.

Giriş ve kayıt işlemlerini karıştırmak kullanıcılar için kötü bir deneyim yaşatmakla birlikte dönüşüm oranlarınızı düşürebilir. Bunu önlemek için her işlem için ayrı sayfalar kullanabilirsiniz ve kullanıcılarınızın iki eylem arasında nasıl geçiş yapabileceğini açıkça belirtmenizde fayda var.

4. Kayıt ve Giriş Seçeneklerini Yakında Tutun:

Linktree, Giriş veya Kayıt sayfalarının arasında geçiş yapmayı kolaylaştıran bir sayfaya sahiptir.

Kullanıcıların yanlışlıkla yanlış butona tıklaması yaygındır, bu nedenle iki formu birbirine bağlayarak oturum açma ve kaydolma arasında geçiş yapmalarını kolaylaştırabilirsiniz.

5. Parola Gereksinimleri Konusunda Açık ve Net Olun:

Calm.com, kullanıcılarının verilerini korumak amacıyla oluşturduğu kontrol listesini içerir.

Güçlü parolalar kullanıcı verilerini korumak ve yetkisiz erişimi önlemek için önemlidir. Kullanıcıların güçlü parolalar oluşturmasına yardımcı olmak için bir gereksinimleri içeren kontrol listesi sunun ve kullanıcılar her birini yerine getirdikçe bunları işaretleyin.

6. Sosyal Medya Profilleri ile Kaydolmaya İzin Verin:

Medium, kullanıcılarının Kayıt veya Giriş işlemi için Sosyal Medya profillerini destekleyen bir arayüze sahip.

Kullanıcıların yaklaşık %80'i, mevcut sosyal medya profillerini kullanarak bir hesap oluşturmalarına olanak tanıyan sosyal girişleri tercih ediyor. Kullanıcıların sosyal medya profilleriyle kaydolmalarına ve giriş yapmalarına izin vermenin çeşitli avantajları vardır:

Kolaylık: Kullanıcılar için sıfırdan yeni bir hesap oluşturmak yerine mevcut sosyal medya profillerini kullanarak yeni bir hesaba kaydolmak daha hızlı ve kolay olabilir.

Hatırlanacak Daha Az Şifre: Kullanıcılar sosyal medya hesaplarıyla oturum açabilirlerse, kullandıkları her web sitesi veya uygulama için ayrı bir kullanıcı adı ve şifre hatırlamaları gerekmez.

Daha Güvenlilir: Sosyal medya platformları genellikle kullanıcı hesaplarını korumak için güçlü güvenlik önlemlerine sahiptir, bu da kullanıcılar sosyal medya profillerini kullanarak yeni bir hesaba kaydolduğunda ek bir güvenlik katmanı sağlayabilir.

Kolay Paylaşım: Kullanıcılar sosyal medya profilleri ile kaydolurlarsa, web sitesindeki veya uygulamadaki içeriği sosyal medya platformlarında paylaşmaları daha kolay olabilir.

Daha Doğru Kullanıcı Verileri: Kullanıcılar sosyal medya profilleriyle kaydolursa, web sitesi veya uygulama kullanıcı hakkında adı ve e-posta adresi gibi daha doğru ve güncel bilgilere erişebilir.

Genel olarak, kullanıcıların sosyal medya profilleriyle kaydolmalarına izin vermek hem kullanıcılar hem de web sitesi veya uygulama için bir dizi fayda sağlayabilir.

Bir siteye veya uygulamaya kayıt olma ve oturum açma sürecinizi tekrar düşünmeye ne dersiniz? Kullanıcıların ürününüzle yapabilecekleri ilk etkileşimi birlikte değiştirelim. Kayıt ve Giriş sayfanı nasıl güçlendireceğini merak ediyorsan, hemen bir randevu oluşturabilir, girişimine yönelik uzman görüşmeni gerçekleştirebilirsin.

Ürün Doktoru İhtiyacına Birlikte Karar Verelim

Ürününüz için Check-up Yaptırın

Ürününüzün yardıma mı ihtiyacı var? Check-up paketlerimizle ilgili destek alın.

Online görüşme talebi oluşturun

Bu Yazıda Faydalanılan Kaynaklar

Girişimciler için Ücretsiz!

UX Kontrol Listesi

Girişimciler için hazırladığımız UX Kontrol Listesi şimdi yayında!
Kontrol Listesini indirerek girişiminizin UX ihtiyaçlarını önceliklendirin!

Kontrol Listesini Edinin

Mentörlerimizle Görüşün

En Hızlı Şekilde Ürününüzle İlgili Destek Alın!

İşlemleri tamamladıktan sonra en kısa sürede uzmanlarımızın uygun zamanı için bir bağlantı alacaksınız.

Mentörlerle Birebir Görüşün
No items found.

Servis Hakkında

UX Audit, bir web sitesinin ya da uygulamanın eksiklerini belirlemeye ve kullanıcı deneyimini kusursuz hale getirmeye yardımcı olur.  UX Audit servisimizi tercih ettiğinizde uzmanlarımız, ürününüzün mevcut kullanıcı deneyimini değerlendirirler. Bu değerlendirmeyi yaparken hem kişisel tecrübelerini hem de Jacob Nielsen tarafından oluşturulmuş "Sezgisel Analiz Maddeleri"ni dikkate alırlar.

Daha Fazlasını Öğren
Kullanıcı deneyiminizi nasıl geliştirebileceğinizi öğrenin

Diğer Blog Gönderileri

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.