Pazarlama Stratejinizi Etkileşime Geçirin!

Güçlü bir e-posta pazarlama stratejisi, işletmelerin müşterileriyle etkileşimi ele alarak marka bilinirliğinin ve satışlarının artırması için güçlü bir araç olabilir. Ürün Doktoru, farklı e-postalar ile müşterinizi nasıl harekete geçireceğinizi paylaşıyor.

Check-Up Başlat

E-posta pazarlaması, akıllıca kullanıldığı takdirde müşterilere ulaşmak ve onlarla etkileşim kurmak için etkili bir araç olabilir. Unutmayın kullanıcılarınızın dikkatini çekmek için yalnızca birkaç saniyeniz var.

Mevcut e-posta pazarlamanızda başarılı olamıyorsanız, ne yaptığınızı yeniden değerlendirmeniz gerekebilir. Ürün Doktoru e-postalarınızda kullanıcı etkileşiminin ipuçlarını sizlerle paylaşıyor.

E-posta Pazarlamada Etkileşim Stratejisi Nasıl Oluşturulur!

E-postalarının yaklaşık yarısının cep telefonlarında açıldığını biliyor muydunuz? Mobil optimizasyonunuz önemlidir. Etkileşimli bir mesaj oluştururken bu bilgiyi es geçmemek gerekir. Konunuz ve içeriğiniz harika olabilir, ancak aboneleriniz optimizasyon sorunu nedeniyle mesajınızı silebilir.

E-posta pazarlaması için etkili bir strateji, farklı amaçlar için farklı türde e-postalar kullanılması önemlidir. Bu örneklere birlikte bakalım:

1. Hoş Geldiniz E-postaları:

CakeHR, hoşgeldin e-postasında yeni kullanıcısını ücretsiz bir plana teşvik ediyor.
Lyft, hoşgeldin e postasında basit bir tasarım ile gezintiye çıkmanız için bir eylem butonuna yer veriyor.
Marvel, hoş geldin e-postasında kullanıcının ilk projesini oluşturması için yönerge içeriyor.

Hoş geldiniz e-postaları genellikle yeni bir abonenin işletmenizden alacağı ilk mesajı kapsamaktadır. Bu e-postaların amacı kullanıcıya olumlu bir ilk izlenim yaratmaktır.

Bir Hoşgeldin e-postası hazırlarken ürününüz veya hizmetiniz hakkında kısa bir tanıtım sunmalı ve aboneyi profilini tamamlamak veya yeni bir aksiyona geçmesi gibi belirli bir eylemde bulunmaya davet eden bir eylem çağrısı (CTA) içerebilir.

Hoş Geldiniz E-postası Nasıl Yazılır?

Akılda kalıcı bir konu satırı yazarak başlayın. Değer teklifinizi ifade ederek kullanıcınızın sizi tercih ederek doğru karar verdiğine dair çıktı sağlayabilirsiniz. Web sitesine ilk kez kaydolan bir kullanıcıya hizmetinizden faydalanması için gerekli diğer adımları göstererek yardımcı olabilirsiniz.

Ayrıca yararlı kaynaklarınızı da ekleyebilirsiniz öğretici videolar, bir SSS sayfası veya en iyi uygulamaları içeren faydalı blog gönderileriniz örnek verilebilir. İletişim seçeneği olarak müşteri hizmetleri bilgilerini eklemeniz kullanıcılarınızın sizlerle nasıl iletişim kuracaklarına dair yönlendirme sunar. Son olarak harekete geçirici mesajla bitirmeyi unutmayın.

2. Bülten E-postaları:

Teachable, düzenli bir akış ile güncellemeleri bülten olarak paylaşıyor.
Buffer, bülteninde müşterilerin hikayesine yer veriyor.
Polygon, eğlence ve oyunlar hakkında içeriklerinin en çok okunanlarını bülten olarak da paylaşıyor.

Bülten e-postaları, bir abone listesine gönderilen düzenli e-posta güncellemeleridir. Aboneleri işletmeniz, sektör haberleri, yeni ürünler veya hizmetler ve diğer ilgili bilgiler hakkında bilgilendirmek için tasarlanmıştır.

Bülten E-posta Tasarımında Nelere Dikkat Edilir?

E-posta bülteninizin yapısıyla yaratıcı olabilseniz de, genel anatomi tipik olarak şunları içerir:

  • Logonuz veya önemli başlık
  • Öne çıkan bir resim veya içerik görselleri
  • En üst kısımda öne çıkan en popüler haberler
  • Aşağıdaki ek içerik ve promosyonlar
  • Sosyal bağlantılar ve abonelik bilgileri içeren bir e-posta altbilgisi
Bülten e-postalarının genel olarak tasarımları bu şablondaki gibidir.

Tasarım açısından haber bülteni, markanızın gerçek bir yansıması olmalıdır. Örneğin, sahip olduğunuz web siteniz minimalist bir tasarıma ve temiz, düz siyah beyaz metne sahipse, yeni abonelerin kafasını karıştırabilecek çok renkli bir haber bülteni oluşturmanız ters bir etkiye neden olabilir.

Bülten tasarımınızda net görüntüler kullandığınızdan emin olun. Şirket logonuzu eklemeyi ihmal etmeyin. Gif, video gibi içeriklerle zenginleştirebilirsiniz. CTA'yı net bir şekilde verin (Örn: "Alışveriş yapmak için buraya tıklayın" veya "Okumak için buraya tıklayın").

3. Duyuru E-postaları:

PicMonkey yeni gelen özelliğini bilgilendirmek amaçlı e-posta güncellemesi sağlıyor.
Fish And Family, deniz ürünlerine gelen indirimi duyuru e-postası olarak paylaşıyor.
Haume, duyuru e-postasında özel promosyon ve indirimlerini paylaşıyor.

Duyuru e-postaları, aboneleri yaklaşan değişiklikler, etkinlikler veya teklifler hakkında bilgilendirmek için kullanılır. Basın bültenleri veya etkinlik davetiyeleri içerebilirler. E-postayı kısa ve net tutmak ve duyurunun yararlılığını veya arzu edilirliğini vurgulamak önemlidir.

Duyuru e-postası nasıl yazılır?

Duyuru e-postası yazmanın tek bir yolu yoktur, ancak güzel bir eylem içerek ilgi çekici bir konu başlığı ile başlayabilirsiniz. Okuyucunuzun duyurunuzu anlamasına yardımcı olacak güçlü görseller seçebilirsiniz. Çok fazla dikkat dağıtmadan duyurunuzla alakalı bir bağlam ve ayrıntıları sağlayan kısa bir giriş ekleyebilirsiniz. Özel indiriminizi duyurmadan önce ilk erişimi abonelerinize verebilirsiniz. CTA butonlarını e-postanızın farklı noktalarına yerleştirebilirsiniz.

Unutmayın, tüm duyuru e-postaları tek bir konuya odaklanmalı ve okuyucunun belirli bir eylemi gerçekleştirmesini sağlayacak şekilde düzenlenmelidir.

4. Sipariş Makbuzu E-postaları:

Google Express sipariş sonucunda bir e-posta yolluyor.
Chewy, sipariş makbuzu e-postasında alınan ürünleri görsel ve ne olduğuna dair bilgi vererek paylaşıyor.
Niice, sipariş makbuzu e-postasında basit ve mobil uyumlu bir tasarım ile karşımıza çıkıyor.

Sipariş makbuzu e-postaları, bir satın alma işleminin yapıldığını teyit eder ve satın alınan ürünler, toplam maliyet ve kargo bilgileri gibi siparişle ilgili ayrıntıları içerir. Bu e-postalar satın alma işlemi gerçekleştirildikten hemen sonra gönderilmelidir. Kullanıcılarınıza yönelik güven oluşturmak ve promosyon içeriği eklemek için de kullanılır.

Önemli ayrıntılara atıfta bulunurken, makbuzun aşağıdaki ayrıntıları içerdiğinden emin olmalısınız:

  • Satın alınan ürünün adı, miktarı ve görseli
  • Fatura bilgileri
  • Sipariş Kimliği
  • Ödeme bilgileri
  • Gönderi Adresi
  • Nakliye Yöntemi
  • Tahmini Teslim Tarihi

Sipariş makbuzu, herhangi bir müşteri için önemli bir belgedir Müşterilerinizin e-postanızın içeriğini okumakta veya anlamakta zorluk çekmediğinden emin olun.

5. Yeniden Etkileşim E-postaları:

Redbubble, kullanıcılarını etkileşime yönlendiren e-posta ile özel teklifler sunuyor.
Grammarly, kullanıcılarını yeniden etkileşime geçirmek için ilgi çekici bir teknikle sunuyor.
Paul Mitchell, kullanıcının yeniden etkileşime geçmesi için e-postasında CTA kullanıyor.

Yeniden etkileşim e-postaları, mesajlarınızla etkileşime girmeyen abonelere gönderilir, başka bir deyişle, bir süredir e-postalarınızı açmamış, tıklamamış veya etkileşime girmemiş kullanıcıları kapsar.

Bu e-postaların amacı, ürün veya hizmetinize olan ilgileri yeniden canlandırmaya yaramaktadır. Abonenizin markanızla tekrar etkileşime geçmesi için ikna edici özel teklifler, teşvikler veya kişiselleştirilmiş mesajlar içerebilir.

Yeniden etkileşim e-postası nasıl yazılır?

Yeniden etkileşim e-postaları yazmanın temel adımlarından biri, güçlü bir başlık oluşturmaktır. Bazı örnekleri şunları içerir:

  • Seni özledik. İşte %20 indirim.
  • Seni geri istiyoruz.
  • Uzun zaman oldu. Özel teklifinize açık.

E-postanın ilk satırında müşterinizin adına yer verebilirsiniz. Kişiselleştirme unsuru yaratarak müşterinizin e-postaya yanıt verme olasılığını artırabilirsiniz. Yeniden etkileşim e-postası yazmanın bir diğer önemli adımı da ikna edici bir mesaj yazmaktır. Birkaç kısa cümleyle, müşterinin çalıştığınız şirketle ilişki kurmasının nasıl fayda sağlayacağını açıklayabilirsiniz. E-postanıza CTA eklediğinizden emin olun ve uygun görseller kullanarak gönderinizi güçlendirebileceğinizi unutmayın.

6. Sepeti Terk Etme E-postaları:

Amerıcan Gıant, sepet terk edildikten sonra e-posta olarak hatırlatma mesajı yolluyor.
Perigold, kullanıcıları sepeti terk ettiğinde “Yakından daha iyi görünüyorum. Neden eve götürmüyorsun?” mesajı e-posta olarak iletiliyor.
Casper, sepeti terk eden kullanıcılarına CTA içeren bir mail yolluyor.

Alışveriş sepetini terk etme e-postaları, online alışveriş sepetine ürün eklemiş ancak satın alma işlemini tamamlamamış müşterilere gönderilir. Bu e-postaların amacı, müşterilere sepetlerini terk ettiklerini hatırlatmak ve onları satın alma işlemini tamamlamaya teşvik etmektir. Sepette bırakılan ürünlerin resimlerini, ziyaret sırasında sunulan promosyon veya indirimin hatırlatmasını ve satın alma işlemini tamamlamak için güçlü bir harekete geçirici mesaj içerebilir.

Sepet terk e-postalarının web sitesindeki bir olay tarafından tetiklendiğini ve genellikle sepette kalan ürünleri, toplam satın alma tutarını ve satın alma işlemini tamamlamak için doğrudan bir bağlantı içerdiğini unutmamak önemlidir. Bu e-postaları mümkün olduğunca kişiselleştirmek ve müşteriyi terk edilen sepeti hatırlatan bir dizi e-postayla bombardımana tutmaktan kaçınmak da önemlidir.

Ürün Doktoru, farklı e-posta türleri ile abonelerinize nasıl yaklaşımlarda bulunmanız hakkında ipuçlarını verdi ancak stratejinizi daha güçlü kılmak için sunduğunuz etkileşim deneyimi de oldukça önemlidir. E-posta stratejinizi deneyim bazlı güçlendirmek için "E-Posta Pazarlamasında Farklı Deneyimler Yaratın!” yazısını okuyabilirsiniz.

Bu etkileşimlerin gerçekleştirilmesi, abone katılımını artırabilir ve gönderen ile abone arasında daha güçlü bir ilişki kurulmasına yardımcı olabilir. Ek olarak, gelecekteki e-posta kampanyalarını iyileştirmek için kullanılabilecek, abonenin tercihleri ve davranışları hakkında değerli bilgiler sağlayabilir.

Ürün Doktoru ile girişiminize yönelik kullanıcı deneyimine birlikte bakalım. Farklı E-Posta türlerinde etkileşiminizi nasıl güçlendireceğini merak ediyorsan, hemen bir randevu oluşturabilir, girişimine yönelik uzman görüşmeni gerçekleştirebilirsin.

Ürün Doktoru İhtiyacına Birlikte Karar Verelim

Ürününüz için Check-up Yaptırın

Ürününüzün yardıma mı ihtiyacı var? Check-up paketlerimizle ilgili destek alın.

Online görüşme talebi oluşturun

Bu Yazıda Faydalanılan Kaynaklar

Girişimciler için Ücretsiz!

UX Kontrol Listesi

Girişimciler için hazırladığımız UX Kontrol Listesi şimdi yayında!
Kontrol Listesini indirerek girişiminizin UX ihtiyaçlarını önceliklendirin!

Kontrol Listesini Edinin

Mentörlerimizle Görüşün

En Hızlı Şekilde Ürününüzle İlgili Destek Alın!

İşlemleri tamamladıktan sonra en kısa sürede uzmanlarımızın uygun zamanı için bir bağlantı alacaksınız.

Mentörlerle Birebir Görüşün
No items found.

Servis Hakkında

SEO Audit, bir web sitesinin organik arama sonuçlarındaki sıralamasını iyileştirmek amacıyla söz konusu web sitesinin incelenmesidir. SEO Audit hizmetimiz sayesinde web sitenizin arama motorlarındaki performansını sınırlandırabilecek ve web sitenize gelen potansiyel nitelikli trafik miktarını azaltabilecek teknik sorunları ve sorunları belirlemek mümkündür.

Daha Fazlasını Öğren
Arama motoru optimizasyonu konusunda mevcut durumunuzu değerlendirelim.

Diğer Blog Gönderileri

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.