Dünyaca Ünlü Şirketlerden 10 E-Ticaret Önerisi!

E-Ticaret dijital pazarlama ve satış için önemli bir kavram. Peki, dünyaca bilinen şirketler bizlere E-Ticaret konusunda neler söylüyor? Dijital dönüşümde E-Ticaret kavramını dünyaca ünlü şirketlerin önerileriyle yeniden şekillendiriyoruz.

Check-Up Başlat

E-Ticaret günümüzde sıkça duyduğumuz bir kavram olarak yerini aldı. Dijitalleşme ile beraber E-Ticaret firmaları kullanıcılara çeşitli olanaklar sunuyor. Artık ürün veya hizmetlere daha kolay bir şekilde ulaşabiliyor, satın alıyor, indirimlerden faydalanmak için bazen de günler sayıyoruz. Bu nedenlerden dolayı her geçen gün E-Ticaret'e ilgi artmaktadır.

Dünyaca ünlü şirketlerin E-Ticaret hakkındaki tavsiyelerini sizler için derledik.

İşletmelerin %74’ü satışları arttırmanın yollarından birinin kullanıcı deneyimi olduğunu düşünüyor

Günümüzde yavaşça UX’in önemi işletmeler tarafından anlaşılmaya başladı. Şirketler rekabette öne çıkmayı amaçlıyorlarsa, tüketici alışkanlıklarını dikkate alan arayüzleri ihtiyaç olduğunun farkında. Bu yöndeki çalışmalar E-Ticaret de yer alan markanızın satışlarını arttırmaya yönelik katkı sağlayacaktır.

Kullanıcıların %64'ü işletmenin web sitesinde iletişim bilgilerine ulaşmak istemekte.

Kullanıcıların markaların web sitelerinde tam iletişim bilgilerinin olmama durumunu bir güvensizlik olarak algılamakta. Müşterileriniz markanız hakkında bilgilere erişmek ister. Bu da marka ve kullanıcı arasında bir güven köprüsünün kurulmasına yardımcı olur. Bu ayrıntılara yer vermemek ve müşteriye yönelik açık iletişim kuramama durumu, markanın bilgileri saklaması güvensizlik duygusunu açığa çıkarır.

Kullanıcıların %63'ü çevrimiçi sohbet butonunu marka ile iletişime geçmek için etkili bir yöntem olduğunu düşünmekte.

Çoğu kullanıcı çevrimiçi sohbet butonunu kullanmakta sorun yaşamazlar. Bot, basit bir soruya anında yanıt verebilecek bir özelliğe sahip olmasıyla beraber etkili bir yönlendirmeye sahiptir. Kullanıcılar için basit bir iletişim yolu olmasıyla beraber sorunların daha basit bir şekilde çözülmesine yardımcı olur.

Sorunu çevrimiçi sohbet robotu çözemezse, kullanıcıların %79'u bir insanın devreye girmesini istemekte.

Çevrimiçi Sohbet Robotu her soruna yetişemez ancak sorunun çözülmediği zaman sorun için devreye giren gerçek bir kişinin olması gerekir. Çevrimiçi sohbet robotları bir yere kadar sorunlara erişebilir. Bu noktada kullanıcılar insana ihtiyaç duymaya başlar. Eksiksiz kaliteli bir hizmet sunmak bu sorunları çözmek için profesyonel müşteri hizmetleri operatörleri çalıştırmanız gerekir.

Kullanıcıların %86'sı bir markanın ürün ve hizmetleri hakkında daha fazla bilgiye erişmek istiyor.

Kullanıcılarınız ürün ve hizmetleriniz hakkında bilgi edinmek isterler. Kullanıcılarınıza mümkün olduğunca fazla bilgi sağlayın. Net ve davetkar cümleleriniz ile sizlere güvenebileceklerini yansıtmanız durumunda kullanıcılarınızla etkili bir iletişim kuracaksınız.

Kullanıcıların %70'i şirketin iletişim dilinde mizah kullanmasını tercih ediyor.

Kullanıcı deneyiminde mizahın rolü tüketicileri cezbetmenin etkili yolardan biri olarak görülmekte. Kullanıcılarınıza tebessüm edebileceği bir şeyler vermeniz ile müşterilerle ilişkilerinizde samimiyeti kurabilmek markanızın niyetini daha iyi yansıtır. Kullanıcılarınız kullanılan mizahi dil sayesinde sizlere daha yakın hissedecektir.

Kullanıcıların %67'si şirketlerin özgün olmasını istiyor.

Kullanıcılar şirketlerden deneyim ister. Piyasanın aşırı rekabetçi tavır izlemesiyle beraber çoğumuz alışılmış deneyimlere aşinayızdır. Ancak bu deneyimlerden en öne çıkan hangisidir? Öne çıkmak için sizlere fırsat farklı deneyimler sunabilmektir. Bu sayede akılda kalıcı olmanız daha olasıdır.

Beş mobil kullanıcıdan dördü çevrimiçi mağazalara erişim sağlıyor.

Akıllı telefon kullancılarının mobil cihazlar üzerinden alışveriş yaparak yeni trendlere kapı açtığını fark ediyoruz. Ancak hala birçok kullanıcı masaüstü kullanarak alışveriş yapmaktadır. Akıllı telefonlarda çevrimiçi alışveriş mağazalarını kullanma ve inceleme eyleminin daha yüksek olduğu incelenmiştir. Her iki cihazda E-Ticaret için büyük bir rol oynamaktadır.

Kötü bir çevrimiçi alışverişi deneyimi yaşayan kullanıcıların %44'ü çevresine bunu yansıtmaktadır.

Natel Patel’in oluşturduğu bilgi grafiğine göre, insanlar kötü deneyimlerini sadece hatırlamıyor aynı zamanda bunu çevresiyle paylaşmayı da tercih ediyorlar. Standartların altında olan bir site, kullanıcıları uzaklaştıracak ve olumsuz düşüncelerin yayılmasına sebebiyet verecektir. Bu nedenden ötürü kötü kullanıcı deneyiminin itibarınızı mahvetmesine izin vermeyin. Bir kez olumsuz izlenim başlayınca, iyi bir izlenimi inşaa etmek oldukça zordur.

İnsanların %94'ü eski web sitelerine güvenmemekte

Web site tasarım istatistikleri verilerine göre eski web siteleri tercih edilmemekte. Web sitenizi güncel tutmamak umursamaz bir izlenim yaratmakla beraber, sürdürülebilirlik becerisinden yoksunluğu ifade eder. Ayrıca markanızın itibarsız olduğuna yönelik algı oluşturabilir.

E-Ticaret sektöründe de kullanıcı deneyiminin önerilere baktığımızda ne kadar gerekli olduğunu görmekteyiz. Gelişen dijital dünyaya hitap eden kullanıcı odaklı bir marka oluşturmak istiyorsanız Check Up başlatabilir reçetenizi Ürün Doktoru tarafından alabilirsiniz.

Ürün Doktoru İhtiyacına Birlikte Karar Verelim

Ürününüz için Check-up Yaptırın

Ürününüzün yardıma mı ihtiyacı var? Check-up paketlerimizle ilgili destek alın.

Online görüşme talebi oluşturun

Bu Yazıda Faydalanılan Kaynaklar

Girişimciler için Ücretsiz!

UX Kontrol Listesi

Girişimciler için hazırladığımız UX Kontrol Listesi şimdi yayında!
Kontrol Listesini indirerek girişiminizin UX ihtiyaçlarını önceliklendirin!

Kontrol Listesini Edinin

Mentörlerimizle Görüşün

En Hızlı Şekilde Ürününüzle İlgili Destek Alın!

İşlemleri tamamladıktan sonra en kısa sürede uzmanlarımızın uygun zamanı için bir bağlantı alacaksınız.

Mentörlerle Birebir Görüşün
No items found.

Servis Hakkında

Web sayfanızı ziyaret eden kullanıcılar, onlar için belirlediğiniz rotayı nadiren takip eder. CRO Audit hizmeti ziyaretçileriniz için en iyi dönüşüm yollarını keşfetmenize ve web sayfanızın dönüşüm oranlarını artırmak için bu veriye dayalı analizi kullanmanıza yardımcı olur. CRO Audit hizmetimiz sırasında test, geliştirme ve pazarlama hunisi optimizasyon önerileri ile uzmanlarımız dönüşüm oranınızı artıracak aksiyonları belirler.

Daha Fazlasını Öğren
Büyüme stratejilerinizi değerlendirelim.

Servis Hakkında

UX Audit, bir web sitesinin ya da uygulamanın eksiklerini belirlemeye ve kullanıcı deneyimini kusursuz hale getirmeye yardımcı olur.  UX Audit servisimizi tercih ettiğinizde uzmanlarımız, ürününüzün mevcut kullanıcı deneyimini değerlendirirler. Bu değerlendirmeyi yaparken hem kişisel tecrübelerini hem de Jacob Nielsen tarafından oluşturulmuş "Sezgisel Analiz Maddeleri"ni dikkate alırlar.

Daha Fazlasını Öğren
Kullanıcı deneyiminizi nasıl geliştirebileceğinizi öğrenin

Servis Hakkında

Ürününüzün ne kadar kullanılabilir olduğunu biliyor musunuz? Mükemmel bir kullanıcı deneyimi, ürününüzü başarıya ulaştırmanın ilk adımıdır. Ürününüz harika çözümler sunabilir ancak kullanılabilir olmazsa tercih edilmez. UX Audit Call hizmetimizle ürününüzün kullanılabilirlik sorunlarını tespit ediyor ve bu sorunların çözülmesi için uygun aksiyonları belirlemenize yardımcı oluyoruz.

Daha Fazlasını Öğren
Kullanılabilir ürünler yaratmanıza yardımcı olalım.

Diğer Blog Gönderileri

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.